mandag 29. mars 2010

Pannebånd

Strikket i dobbelt eskimo-garn på p 9. Fast og relativt tidkrevende å strikke, men resultatert ble bra. Gitt til mamman min. Oppskrift fra Garnstudio/drops.

søndag 28. mars 2010

Påskeegg

Femteklassingen kom hjem fra skolen med disse vakre påskeeggene:
tenk at malte plastegg kan bli så fine! :-)

lørdag 27. mars 2010

Pannebånd til tvillingene

Har strikket to like pannebånd til mine to like jenter. De er strikket i freestyle på pinne 4 etter en oppskrift fra Drops. Dårlig skrevet forøvrig, men det er jo ikke helt ukjent begrep når man snakker om Drops...

Uansett, pannebåndene blir fine, de. Jeg har skrevet oppskriften ned på min måte, og strikket mange av disse. De gjør blant annet stor lykke som bursdagsgave til venninnene til jentene.

Bildet lyver når det gjelder farge i dag. De er egentlig mye mer skarp lilla enn det kan se ut som.

fredag 26. mars 2010

Pennal

Pennalet er et av de jeg viste i et tidligere innlegg, og er det eneste som til nå har fått glidelås... Men det kommer, det kommer...

Oppskriften har jeg laget selv. Den er foreløpig hemmelig, men kan hende jeg deler den en vakker dag. Vi får se...

Pennalet er lagt inn i Epla-butikken min.

torsdag 25. mars 2010

Lillegutts nye genser

Da Lillegutt lå i magen, var jeg sykemeldt fra uke 27 pga blødninger. Jeg hadde nemlig forliggende morkake, dvs at morkaka lå foran åpningen. Da er det vanlig at man blør etter hvert som livmoren vokser og morkaka blir strekt.

De siste ukene lå jeg på sykehus i påvente av keisersnitt. Da fikk jeg god tid til å strikke, og det meste var jo da selvfølgelig til Lillegutt som skulle komme. Jeg strikket blant annet denne genseren:
Men den ble ikke helt ferdig før Lillegutt måtte hentes ut, og siden den var str 1 år, så har jeg ikke gjort den ferdig før nå. Det var bare halsfellinga som sto igjen, men det ble mye prøving og feiling så det tok en hel kveld å ordne det.

Resultatet ble imidlertid bra:

Genseren er strikket i rester av Silja-garn etter en oppskrift fra Nøstebarn. Men med annet garn, andre pinner og annen strikkefasthet.

mandag 22. mars 2010

Skilpadder

Disse skilpaddene koser seg i vinduskarmen vår. De liker at det blir lysere og lysere, og kjenner at vårsola begynner å varme nå. Du ser den ene ruller seg litt rundt og koser seg riktig godt.
Det var forresten jeg som oppmuntert han til å snurre og rulle litt, for så kunne jeg jo ta bilde av han i ulike vinkler. Så får du se hvordan han er laget. I tilfelle du også har lyst til å lage skilpadder med barna dine.
Du trenger i så fall til to skilpadder: Trekuler, en stor og fire litt mindre. En kraftig kniv til å dele opp kuler med (bein og skall). To lange tannpirkere til hals og hale (går gjennom hodet). Grønn og svart hobbymaling. Pensler.

Lykke til!

søndag 21. mars 2010

Nålefilting og sånt

Jentene har nålefiltet en hund og en and. Og laget en fri-fantasi-fugl av noe jeg hadde klippet av et mislykket tove-prosjekt.




lørdag 20. mars 2010

Nye lekevotter


Vi bruker stort sett bare strikkavotter her i huset. Ull er tingen hvis man ønsker å holde seg varm på hendene! Jeg har prøvd ulike boblevotter, men har ikke funnet noen som kan måle seg med ullvotter. Kan hende hvis jeg hadde investert i dunvotter - hvis det finnes. Men nei, vi er fornøyde med ullvottene, vi! Tykke og gode blir de når de er strikket på pinne 8 i viking naturgarn, og deretter tovet i maskin. Som disse:

fredag 19. mars 2010

Hils på Familien Rufse Tufs



Det er Mamma Rufs, Pappa Tufs, Storesøster
Rufsa og Lillesøstert Tufsa.

Lille Hufsa henger og slenger oppunder taket. Hun er en litt særegen kylling, og har bestemt seg for å lære å fly med de små vingene sine. Men enn så lenge må hun ha hjelp av en liten tråd for å kunne se verden i fugleperspektiv.

Jeg vet ikke om du synes rufsekyllingene våre er pene, men jeg tør ikke si noe annet for ungene leser bloggen min! Men vi kan vel enes om at de er sjarmerende, i alle fall!



...................................................................................






Har du også lyst til å lage rufsekyllinger med ungene dine? Da skal du få fremgangsmåten her:

Kyllingene er laget av tradisjonelle dusker. Men disse duskene er laget av fritidsgarn og tova i vaskemaskinen. Da blir de tette, og mer eller mindre rufsete.

Når tova-duskene skal forvandles til kyllinger, gjelder det å snu og vende på dem for å finne ut hvor øyne og nebb passer best. Kanskje har duske-kyllingen bustehår som Lillesøster Tufsa eller vinger som Hufsa?
Nebbet, som er av mosegummi (er det ikke det det heter?), øyne og eventuelle fjær, festes med limpistol.
I går kom forresten eldstejenta vår hjem med serviettringer laget av mosegummi:

De er fine, de!

torsdag 18. mars 2010

Brune kjærestevotter

Bestillingsverk!

Vottene ble vellykkede, myke og gode. Liker selv veldig godt denne fargekombinasjonen!

tirsdag 16. mars 2010

Ett par votter som ble to par votter

Da jeg hadde strikket to av disse vottene, altså noe jeg trodde var ett par, så oppdaget jeg at jeg hadde strikket to høyrevotter! Så da måtte jeg kjøpe mer garn og strikke to venstrevotter, da...

Så nå har eldstejenta og venninna hennes like votter! De er så fornøyde at! :-)

Oppskriften er forøvrig min egen. Den er så superenkel at selv du som nettopp har begynt å strikke, får det til. Tommelskrekk er heller ingen hindring for å strikke disse! Oppskriften laget jeg en gang med tanke på elever som ønsket en liten utfordring etter å ha strikket de aller enkleste pulsvarmerne. Hvis man ikke tover disse vottene, passer de perfekt til en damehånd, hvis man tover dem, passer de perfekt til en 10-åring!

mandag 15. mars 2010

Vårlige lommetøfler

Lommetøflene er strikket i mor aase-garn og pyntet med en ferdig-kjøpt filtblomst. Disse er sendt til Tante.

Oppskriften på lommetøfler, finner du her.

Jeg blir aldri lei lommetøfler, de er helt ideelle. Har alltid et par på pinnene. Og er nesten avhengig av å ha et par på føttene!

Nesten nøyaktig et nøste garn går med, med løpelengde ca 100 m. Og så er det jo så raskt - en times tid - VOILA! Ferdige lommetøfler!

Hvis du ikke har prøvd deg på dem før, så bør du gjøre det nå!

Tova rangleballer

Jeg har tova igjen. Denne gang noen rangleballer i fine vårfarger. De ligger forøvrig oppå et pannebånd som er laget til Søster. Pannebåndet er strikket etter Drops oppskrift i dobbelt eskimo på p 9. Det var hardt å strikke, så det gikk ikke så fort selv om det bare var 42 masker. Men resultatet ble veldig bra, tett og godt!

Har også tova en stor ball til Veslegutt. Den er laget utenpå et gammelt garnnøste, og har bjelle inni seg. Veslegutt liker den veldig godt!


Det blir nok flere av disse! Ypperlig måte å bruke opp noen garnnøster på som ikke egner seg til annet!


Forøvrig fant NOEN i familien ut at denne egnet seg ypperlig som håndball. Det endte med KNUS og KNAS!

Bredere blogg i dag!

Observante lesere vil se at jeg har endret bredden på bloggen min. Har du også lyst på en bredere blogg? Fremgangsmåten finner du på denne koselige bloggen:
http://moseplassen.com/2008/09/blogspot-endre-bredden-pa-bloggen/
Her vil du finne mange andre nyttige bloggtips også!

torsdag 11. mars 2010

Pulsvarmere i Drops Merino

Mamma skal få seg nye pulsvarmere!

Strikket i rillestrikk, og med en heklet kant på. Det enkleste er definitivt det beste! :-)

onsdag 10. mars 2010

Varmende votter

Da er jeg kommet til bunns i Nesten-Ferdig-Posen min! Disse vottene er strikket i Viking Naturgarn. Veldig lette votter å strikke, må jeg si! Oppskriften er fra heftet Vikinggarn nr 0815. Har bare variert og forandret litt på nedbrettskanten.


tirsdag 9. mars 2010

Luer i Canto

Superlette luer å lage! Legg opp 36 masker på p 10 og strikk til lua er passe, fell på valgfri måte over et par-tre -fire omganger og vips så har du en lue! Kjempefin passform, lua er veldig elastisk så den sitter fint på hodet. Og så er den varm, til tross for stor tykkelsesvariasjon i garnet. Greit prosjekt på en kveld. Men det er litt klundrete garn å strikke med siden det er så stor tykkelsesvariasjon...

Den øverste lua skal jeg ha selv, den nederste vet jeg ikke helt hva det blir til.

mandag 8. mars 2010

Nøstebarn-votter

Nøstebarnvotten er enkle å strikke. De er ikke akkurat vindtette i rillestrikken sin, men de er i alle fall veldig elastiske, så det går knirkefritt å ta på en liten babyhånd. Selv om babyen allerede er sovnet. Veslegutt har selv nøstebarnvotter, så disse, som er strikket i dobbelt babygarn fra Gjestal, skal til Tantetulla.

Lillegutts nye sovesokker


Veslegutt sover ute på dagen. Og denne vinteren har jo vært så kald, så da er han godt kledd. Lester blir borte rett som det er (det berømte "en-sokk-borte-syndromet"), og vi trenger stadig noen nye. Veslegutts eskimovotter, var for små og dermed tok jeg opp en søm og strikket sokker av dem. Jeg hadde ikke mer av de rette fargene, men det gjør jo ingenting. Man kan være litt munter i fargene når man er liten! Og hvem har sagt at høyre og venstre sokk skal være like?

torsdag 4. mars 2010

Distre? Jeg?

Skjønner ingenting, jeg...


Ja visst har jeg fått ferdig to par kjærestevotter.
Ja visst har jeg vært på yogatrening
Og ja visst har jeg rydda hus og hjem og lekt med bikkja attpå!

Men det går jo ut over noe. I dag i alle fall.
Skjønte ikke hvor veska var ("Men den dukker vel opp før eller siden").
Og smøret fant jeg ikke før brødskivene var ferdig smurt med stekesmør og jeg skulle i skapet og hente en kopp...

Våryr beagle!



onsdag 3. mars 2010

Akvarium



Det blir en del perlebilder her i huset. Produksjonen er til tider veldig stor. Da en av jentene var syk her en dag, trengte vi en stille aktivitet. Da lagde vi dette akvariumet av en skoeske.

Veldig kjekt akvarium. Fint å se på, fiskene kan svømme rundt (det er bare å riste litt på esken) og det trenger lite null stell! :-)

tirsdag 2. mars 2010

Kreativiteten blomstrer

Ikke vet jeg hva det er, om det er våren som kommer eller hva, men her i huset blomstrer kreativiteten så mye at jeg nesten ikke greier å holde følge med blogginnleggene...
Jentene har lekt med filtenåler og ull. Her er noe av resultatene. De har laget noe mer, men det har jeg ikke rukket å ta bilde av enda.

Grunnene til at vi har hatt ulla lett tilgjengelig, er at vi har laget rangleballer til Veslegutten vår. Det var så moro at vi laget mange flere enn han trenger, så noen er allerede lagt inn på epla-butikken.

Veslegutten syntes de var myke og gode å ta i og bite i, og artig å krype etter når de trillet på sin vaggende måte bortover golvet. De er nemlig litt ovale i formen for inni dem er det kinderegg. Inni kindereggene er det perler, så når Veslegutten rister på dem , så kommer det en behagelig, raslende lyd.
Fikk forresten god hjelp til disse...
Til slutt må jeg vise frem de siste vinveskene/vinskjulerne mine. De ble strikket i bilen på vinterferien, og har fått tovede hjerter til pynt.
Related Posts with Thumbnails