torsdag 30. september 2010

Varme til hender


Noen foretrekker helt enkle, ensfargede votter. Så da har jeg strikket noen av dem også. Jeg kan jo nålefilte eller brodere dekor etter hvert, men foreløpig ser de bare sånn her ut. Myke og deilige alle sammen, akkurat sånn som jeg foretrekker dem.

Forresten - noen av dere som følger bloggen husker kanskje at vaskemaskinen begynte å lekke vann og at den kanskje hadde takket for seg etter mange år i tovingens (og vaskingens) tjeneste. Vel, det viste seg at det kun var et rør fra vasken som var lekk, ikke maskinen. Den har bare tilfeldigvis avløpet sitt i denne vasken og er dermed helt uskyldig. Heldigvis. Så da kan jeg både vaske og tove mer! Hurra.

Et vottesmil...

Lillegutt syntes disse var veldig deilige...

Lilla er en herlig farge.

Ellers må jeg bare få takke for alle som er med på give awayen min! Det har vært så utrolig artig å følge med på alle kommentarene som har strømmet inn siden jeg startet den på lørdag. Jeg begynte med å besøke alle og legge igjen kommentar, men det måtte jeg gi opp for det tok så mye tid. Men det kan jeg si at det er mange, mange flotte blogger der ute og like mange trivelige bloggere! Og jeg skal fortsette å besøke dere deltakere, men det blir nok ikke fortløpende...Heller en nå og en da.

Og så en stor takk til alle som er blitt følgere av bloggen min. Deres profiler prøver jeg å titte innom og se om dere har blogg. Har funnet mange fine blogger på den måten også! Jeg har hatt en konkurranse gående blant følgerne, en lite kjent sådan: Etter 50 følgere trakk jeg ut en liten premie til en av dem. Vinneren denne gang ble Talentina. Hva Talentina får tilsendt i posten, får være en overraskelse inntil hun har mottatt den! Men det er noe som ikke så mange andre har, for å si det sånn...

Neste vinner trekkes ut ved 100 følgere - så her er det ingen grunn til å sitte på gjerdet og vente! :-)

Ha en superduper-flott dag!

lørdag 25. september 2010

G I V E - A W A Y

Da sparker vi i gang! Nå blir det give away her på Strikkekurven! Og denne gang slår jeg på stortromma og lodder ut ett par kjærestevotter! Vinneren kan selv bestemme farge på vottene og evt dekor.
Verdi på gaven er kr 500.
Merk: Den som vinner, kan heller velge ordinære vottepar hvis hun/han heller vil det. Valgfri størrelse og farger.


Reglene er som følger:

Ett lodd for kommentar.
Ett lodd til hvis du melder deg som følger.
Et tredje lodd kan du få hvis du linker til denne give-awayen fra bloggen din. Bruk bildet over eller under her og link direkte til dette innlegget.
Og så kan du snappe til deg et fjerde lodd hvis du legger meg til i blogglista på bloggen din! Link da til bloggens hovedside: http://strikketistrikk.blogspot.com/

Trekning blir 23. oktober.
Følg gjerne Strikkekurven på Facebook. Se link i venstre marg. Det er ikke ekstra lodd for det, men ved 100 følgere, trekker jeg ut en premie blant facebook-følgerne.

Lykke til!

torsdag 23. september 2010

Vi har laget papir!

Hjemmelaget papir får en spennende struktur. Du kan lage mønster i papiret, få ulike farger alt etter hvilket papir du klipper/river opp, og du kan støpe nedi utklipte ord fra aviser. Nå driver ikke jeg med scrapbooking, men jeg kan tenke meg det må være ypperlig med hjemmelaget papir for scrapbooking. Selv har vi planer om å lage enkle julekort med vårt papir.

Har du også lyst til å lage papir? Sånn gjør vi det:

Du trenger:
To like store billedrammer
Metallnetting
Saks
Sterk teip som tåler å bli våt
En balje som er større enn rammene
Papir
Svamp
Kjøkkenkluter (antallet er avhengig om hvor mange papirark du skal lage)
Vann

I tillegg er det veldig fint å ha noen barn som kan hjelpe deg med å klippe opp papiret, for da går alt så meget lettere! :-)

Rammer:
Da vi var på loppemarked i helga, tok jeg med meg noen trerammer i A5-størrelse, med tanke på å lage papir med jentene. Jeg har en papirramme fra før, men den er litt stor (A4) og ikke så lett å håndtere for jentene. Dessuten er det litt stas å få hver sin...

Vel hjemme laget vi papirrammene klare. Vi tok ut glasset og bakplaten slik at vi hadde kun selve rammene igjen. Når du skal velge rammer til papirlaging, bør du ta noen som ikke har utskjæringer, men som er sånn høvelig glatte oppå. Dette for at ikke papirmassen skal feste seg i alle krinkler og kroker. Og så bør du ha to like, den ene skal kles med netting, den andre skal ligge oppå nettingramma når du tar opp papirmassen. Den siste er strengt tatt ikke helt nødvendig, men jeg foretrekker å bruke den slik at papiret får en tilnærmet firkantet form.


Den ene ramma kler du altså med metallnetting (kjøpt hos byggvarehandleren). Jeg fester nettingen med tykk teip (industriteip). Enkelt og greit, og det holder fint! :-)

Papirmasse:
Klipp og riv opp papir i ca 1 cm store biter. Papirstrimler fra makuleringsmaskinen er helt topp, det sparer deg for noe arbeid. Du kan bruke kopipapir, konvolutter og lignende, men ikke glanset papir som magasiner og reklameblader. Avispapir går an å bruke, men du bør begrense mengden siden sverten gir farge på det ferdige papiret.

Papirbitene skal ligge i vann over natta. Når de er helt gjennombløte, mikser du massen godt sammen. Bruk håndmikser.

Papirmassen bør ligge i en kasse som er stor nok til å senke rammene vannrett nedi.

Lage papirarkene:
Legg en kjøkkenklut e.l. på bordet der du skal legge papiret. Tips! Hvis du har kjøkkenkluter med struktur, vil papiret få samme mønster.

Hold de to rammene sammen mot hverandre. Den med netting underst, men med nettingen opp. Senk rammene under papirmassen, og løft de forsiktig opp slik at papirmassen legger seg jevnt over nettingen.



Fjern støtterammen forsiktig. Hvelv papiret med nettingrammen over på kjøkkenkluten, og la rammen ligge over papiret.  Klapp med en svamp over nettingen, og prøv på denne måten og fjerne mest mulig av vannet fra papiret. Løft deretter nettingrammen forsiktig av papiret. Legg en ny kjøkkenklut oppå.


Papiret er litt skjørt mens det er vått så vi lar det ligge på bordet og tørke litt, men etter hvert flytter vi det over til badegolvet (varmekabler). Der trenger papiret ei natt eller så, og neste morgen kan ungene spent løfte på den øverste kluten og sjekke ut hvordan papiret ble til slutt! Vårt papir ble litt sjarmerende "bulkete", men hvis du vil unngå det, legger du det bare i press under tørkingen.




Håper det var noen som fikk lyst til å prøve seg på dette nå! Det er enkelt, resultatet blir alltid bra og ungene elsker det! Lykke til!

onsdag 22. september 2010

Votter i jordfarger

Jeg elsker å strikke med restegarn. Det er så spennende å se hvordan produktene blir seende ut til slutt, at jeg nesten ikke greier å legge fra meg pinnene. Disse vottene er strikket med utgangspunkt i ett nøste hvitt fritdsgarn og rester fra kjærestevotter.


Og disse ble til av en haug med rester i Pt3:


Øverste par er str dame, det nederste er str 10-12 år/liten dame eller liten herre. Begge parene skal selges eller gis bort i presang (Kr 230 for dame, 200 for de mindre). Hvis noen er interessert i disse, eller noen av de andre vottene jeg legger ut, så får de rope ut! :-) Venner som vet de skal få julegave av meg, kan gi meg et lite hint...

Tusen takk for alle de fine kommentarene jeg får på bloggen min. Jeg skal snart takke dere med en give away - den er under planlegging og skal presenteres til helga! Følg med! 

Ha en fortreffelig aften!  

tirsdag 21. september 2010

Votter med fargespill

Noen ganger får jeg så lyst til å leke meg med fargene, sette sammen farger av hjertens lyst selv om man vanligvis ikke tenker de går sammen.





Legg forøvrig merke til hvor forskjellig vottene tar seg ut med ulik bakgrunn... På den hvite bakgrunnen  ble vottene litt tamme, men på den mørke bakgrunnen ble rødfargen mer eller mindre selvlysende..Ikke lett det der med fotografering, gitt!

mandag 20. september 2010

Loppetid

Jeg har vært på loppemarked og leta etter gamle skatter og rariteter. Og sannelig fant jeg ikke noe også! :-)

Blant annet ei hjemmestrikka lue med tilhørende votter, ubrukt sådane. Settet er rødt, og vil passe prefekt til Lillegutt i førjulstiden. Ei hjemmestrikka lue med fletter i jordfarger, får han og. En stor bestemorrute i ullgarn og retrofarger har allerede fått seg en vask og er blitt et deilig og varmt, tova sitteunderlag. Så fant jeg en hel rull med brikkevevd bånd, samt en mindre stubb i muntre farger. Aner ikke enda hva jeg skal bruke det til, men sånt kan man ikke la ligge! Det kommer vel til nytte en vakker dag!


I tillegg til dette fant tvillingene noe småtteri, og helt på tampen var vi innom gartneren sin stand og kjøpte med oss et kjempestort gresskar til halloween!


søndag 19. september 2010

Votte-tid snart

Nå er det enda ganske varmt ute midt på dagen. Såpass at man kan gå i genser uten å fryse, men så slenger man likevel en jakke over skuldrene fordi man vet at med en gang sola går bak en sky, så blir det kaldt. Men votter trenger man ikke enda - midt på dagen i alle fall.

Men jeg er så heldig at jeg får en morgentur allerede mellom klokken åtte og ni. Lillegutt skal sove da, og jeg synes det er fint å kunne gå en liten tur med både han og hunden på morgenkvisten. Da har imidlertid ikke sola fått tak enda, så det er ganske kaldt på fingrene. Så nå har vi begynt med votter, Lillegutt og jeg. Men Lillegutt er ikke enig i at det er en fin ting å ha på fingrene. Han drar dem av så fort han får muligheten, og slenger dem fra seg på veien. At jeg må gå og ta dem opp i eininga, synes han bare er kjempemorsomt.

Jeg har litt vottedilla for tiden, og det er noe jeg har hatt siden sommerferien. Ni par votter strikket jeg i ferien Mange timers kjøring gir mange timers strikking - hvis man sitter i passasjersietet vel og merke!

Dere har ikke fått sett noen ferie-vottene enda, for jeg har ikke festet trådene før nå i det siste. Men nå er trådene festet og vottene blir tovet to og to par i maskinen sånn innimellom andre ting. Her er et av de første parene ferdig:


Strikket i PT3 etter egen oppskrift. Ble størrelse 10 -12 år eller liten damehånd.

                           

Forresten oppdaget jeg at vaskemaskinen var lekk i dag. Det rant vann ut bak den, sikkert noen ledninger som sier takk for seg. Maskinen er kjøpt brukt for 12 år siden og har hatt et hardt liv siden da, så det er ingenting å si på at den er sliten. Det passer bare så vannvittig dårlig akkurat nå...

Vel, si får se. Kanskje klarer husbonden å fikse den - igjen. Når han kommer hjem fra jakt - om fem dager.

fredag 17. september 2010

Morsomheter på tur

Det er noe med meg... Jeg synes det er helt ustyrlig morsomt å lage skyggebilder når vi er på tur! Enten jeg lager dem helt alene eller jeg kommanderer resten av familien til å stå slik og sånn. De synes heldigvis det er ganske morsomt selv (iallefall barna), ellers hadde de vel ikke vært så lett å overtale. Her står de og vurderer mamman sin mens hun forsøker å lage en spennende skygge helt alene:


Høsten (og våren forsåvidt) er bare helt perfekt til å lage skyggebilder i. Lav sol gir lange skygger, og vi som til vanlig er utstyrt med helt vanlige bein, får lange staker å balansere på...


Hunden laga så liten skygge at hun måtte få være med på bildet:


onsdag 15. september 2010

Til kalde høstkvelder

Til kalde høstkvelder, anbefales strikka og tova tøfler i muntre farger!
Strikket i iglo, etter en oppskrift som nå har beveget seg så langt fra den opprinnelige at jeg snart tør kalle den min egen... Størrelse 38. Nålefiltet blomsterdekor.

tirsdag 14. september 2010

Omatt og omatt...

De av dere som har fulgt bloggen min en stund, kan nok tro at jeg publiserer de samme bildene omatt og omatt, i hvertfall når det gjelder disse kjærestevottene. Men det er helt nystrikkede altså. Bestillingsverk.
I år er det denne fargen og dekoren som ser ut til å være en slager. Så nå prøver jeg å være i forkant med strikkinga. Jeg er derfor stygt redd for at dere kommer til å få se flere bilder av denne typen kjærestevotter...
Jeg går og tenker på om jeg skulle ha en give away med kjærestevotter i premie. Hvis det er interesse for det?


mandag 13. september 2010

Lek i ny vest

Milo-vesten har jeg snakket varmt opp før. Opptil flere ganger før. Her er den igjen, denne gang er det tvilling 1 som måtte få. Tvilling 2 ville selvfølgelig være med på fotoseansen, og er viet et par bilder i nederste montasje. Men hennes vest er vist frem før, altså. Hun har hestesko-fletter på.

Tvilling 1 fikk velge flettemønster og ville ha ugler. Husbonden klarer ikke å se at det er ugler de flettene skal forestille, men det ser vi jentene helt klart! Kan hende jeg senere syr på noen perler for å markere øynene litt bedre, så ALLE kan se at det er ugler det her er snakk om.


Vestene er strikket i Alaska fra Garnstudio, og jeg er kjempefornøyd med det garnet. Pinne 5. Nå gjenstår det å se hvordan det oppfører seg i bruk, da.


Milooppskriften er kjøpt på Ravelry for en slikk og ingenting. Jeg strikket størrelse 3 måneder til jentene mine på 9 år, og som dere ser, passet de perfekt! Men OBS OBS - det er bare fordi jeg brukte tykt garn og tykke pinner, altså! :-)

lørdag 11. september 2010

Sommerminner 2

Kanskje ikke bestandig like hyggelig å treffe på en sånn her, men er det ikke noe fasinerende med dem, likevel? Er redselen for edderkopper noe som er nedarvet i oss, eller noe vi blir opplært til?

fredag 10. september 2010

Jippi!

Kjærestevottene mine er på forsiden på Epla!

Jeg er kjempeglad! Takk til Mirjam som har favorisert meg!

torsdag 9. september 2010

En maske her og en maske der

Mange bekker små, gjør en stor å. Med en maske eller to i ny og ne, så har man to par tøfler før man vet ordet av det!
Jeg ble nesten litt overraska selv da jeg kunne ta disse to i maskinen. For de har jeg ikke satt meg ned for å strikke, de har bare blitt til innimellom andre ting.
Man skal jo ikke ta bilder i sola, heter det seg, men jeg synes nu likevel at tøflene kom best til sin rett i høstsola. Bildene ble imidlertid litt "flate" og livløse, men da jeg forsterket skyggene i Picasa, hjalp det seg veldig.


Tøflene skal etterhvert inn på Epla.

onsdag 8. september 2010

Jeg har mottatt en gave

Jippi, jeg har fått en gave! Handmade Vibeke har nemlig hatt en give away på bloggen sin, og jeg var så heldig å vinne en trøstepremie. Verdien er vel på langt nær som Naversete sitt berømte armbånd, men vi ble sikkert like glade begge to! Forhåpentligvis blir det ikke så mye styr i media når jeg unnlater å opplyse om denne gaven til skattemyndighetene.
Mini-etuiet er perfekt sydd, med rette sømmer helt uti kanten. Jeg er imponert! Etuiet kommer garantert til nytte i min ganske så rotete veske...Tusen takk, Vibeke!

mandag 6. september 2010

G o d j u l

Siden jula er rett rundt hjørnet, så har jeg strikka noen julestrømper...:-)




torsdag 2. september 2010

En hjemmeværende mammas dag

Natt. Lillegutt sover urolig og vekker mamma og pappa klokka to, klokka ti over tre, deretter mange ganger inntil mamma gir seg over og gir han pupp klokka halv seks. Dermed kan hun dorme videre en halv time. Så leker Lillegutt på golvet rundt og under senga, og mamma og pappa kan dorme videre en halv time til...De registrerer med et ene øret og det ene øyet at tvillingene kommer inn og overtar en betydelig del av dobbeltsenga.

Rrrrrring! Halv sju. Opp og hopp i klærne. Pappa drar på jobb. "Hadet, pappa!" Lage frokost og matpakker, gi grøt til Lillegutt, rydde kjøkken og sette på oppvaskmaskin (Søren, tenker mamma, at jeg ikke gjorde det i går kveld!). Sende jentene på skolen, (og springe etter dem med varme jakker fordi hun plutselig kjenner at det er høst i lufta og blir bekymret for at de skal fryse). Så er det opp i badekaret med Lillegutt mens mamma tar en herlig, avslappende dusj. Hun bruker fristunden til å gå gjennom dagens gjøremål.

Tørke og kle på. Ut og leke. Leke-leke-leke, og kanskje får mamma strikke noen masker innimellom. Inn og skifte bæsjebleie, spise formiddagsmat.

Kjører til nabobygda. Lillegutt er trett, og sovner i bilen. Sover videre i vogna - akkurat som bestilt - mens mamma trener yoga. Det beste er avspenningssekvensen på slutten, synes mamma. Den nytes til fulle, i visshet om at det kan bli mange timer til neste gang hun får slappe av, eller i det hele tatt bare sette seg ned litt..

Yogatimen er over og mamma triller til butikken mens Lillegutt sover. Handler mye mer enn planlagt - de hadde jo barnemat på halv pris! - og får bare plass til en brøkdel i den lille kurven under vogna og hun må dermed balansere to tunge poser på styret hele veien tilbake til bilen. Lillegutt våkner selvfølgelig på turen og proklamerer høylydt at han vil ut av vogna og ned og leke...

Vel framme ved bilen tørker mamma svetten i panna og stabler inn fulle handleposer og vogn. Lillegutt får leke i en sandhaug imens og lar seg overraskende overtale til å sitte i bilen etterpå.

Vel hjemme. Spise - sette en brøddeig - leke - fortsette med brøddeigen som ikke ble helt ferdig i stad - støvsuge - rydde - leke - lese billedbøker - støvsuge -leke - rydde. Visste du at man kan rydde samtidig som man leker? Joda. Lillegutt er med og sorterer lekene. Og han studerer de fine fargene og kjenner på de forskjellige stoffene på tøyet som er blitt for smått. Og selv om mamma synes det kan bli ektraarbeid når kassen med klær tømmes utover golvet, og de nyvaskede klærne kastes veggimellom, så er han jo med - og fryder seg!

Tvillingene er plutselig hjemme fra skolen. Lillegutt får leke ute med storesøstrene sine mens mamma svinger seg rundt og begynner på middagen. På menyen står hjemmelaget rotmos og hjemmelagede karbonader (Hvorfor så komplisert akkurat i dag, tenker mamma og angrer på at hun ikke heller har valgt pølser med brød.) Jentene må hjelpe litt med matlaginga mens mamma gir den sultne lille gutten sin pupp. Brøddeigen er avglemt og begynner å krype ut av bollen helt av seg selv. Da oppdager mamma den og former den i all hast til noe som ligner brød.

Spiser middag mens brødene stekes. Pappa er på reise så mamma må mate Lillgutt med den høyre hånda og seg selv med den venstre. Det går på et vis.

Oppvaskmaskinen må tømmes, men heldigvis får mamma hjelp av de store jentene sine. Likevel rekker hun ikke å rydde kjøkkenet ferdig for Lillegutt begynner å bli trett og sutrete, men må holdes våken slik at han kommer i seng til rett tid. Leke på golvet hjelper. Storesøstrene får besøk av en venninne og hiver seg med på leken. Etter hvert sniker mamma seg vekk, og kryper opp i godstolen. Hun ser på ungene som leker og Lillegutt som koser seg midt i blant dem. Han vakler på ustødige bein imellom dem og er stolt og glad. Dette må foreviges, tenker mamma, og henter videokameraet. Opp i godstolen og la kamera gå.

Mamma skvetter til da hun holder på å miste videokameraet i golvet. Hun sovnet visst et bittelite sekund. Må snikspise noen biter kokesjokolade (husmor-dop) for å få kroppen i gang igjen.

Så er det inn i bilen med Lillegutt, tvillingene og venninna. Storesøster skal ligge over hos mormor, og trenger nye klær og tannbørste.

Fem minutters kjøretur med høyt lydnivå. Jentene har nemlig fått beskjed om å holde Lillegutt våken. Hos mormor finner både jentene og Lillegutt noe å leke med, så mamma kan sitte og prate litt med sin egen mamma. Så herlig det er å sitte i en kantete verandastol og kjenne sola varme i nakken, tenker mamma, og spretter opp for å redde unna bøtta med vann som Lillegutt nettopp har oppdaget. Litt etter kommer Lillegutt med en stor hagekanne og vil at mamma skal hjelpe han å ta opp noe han har mistet oppi. Mamma fisker opp en vassen bollebit - og kaster den til fuglene i hagen. Mormor gir Lillegutt en ny, tørr bollebit - og Lillegutt kaster den resolutt til fuglene i hagen og ser stolt på mamma. Var jeg ikke flink, nå, mamma? Mamma og mormor ler, men Lillegutt fikk ingen bolle mer...

Kjøre hjem i ståk og styr. Ungene vil leke i sandkassen. Mamma plasserer stolen sin ute i kveldens siste solstråler. Får lest litt i et blad. Hva bladet heter? "Mamma", så klart!

Sola går ned bak åsen. Lillegutt er full av sand og klærne vrenges av på trappa. Tvillingene følger venninna si hjem. Lillegutt hjelper mamma med å gi hunden mat. En og en legges forkulene i skåla, og etterpå må man selvsagt nøye studere hvordan hunden jafser i seg herligheten. Mamma smører seg med tålmodighet.

Mamma lager kveldsgrøt med en misfornøyd Lillegutt på hofta. Han er så gretten at grøten må gis mens han bader. Lillegutt koser seg veldig i badekaret og tida drøyes enda litt til. Mamma leker borte-titt tei bak badekarveggen og Lillegutt ler sprudlende.

Men så er det ubønnhørlig slutt. Tørke-tørke. Arm, andre arma, tommeltott,  magen, navlen ("BÆRT, BÆRT!"), fot, andre foten, tittil og tottil. Og store Gubben Hesten. Pusse tenner på liten gutt og store søstre. Natta-suss til storesøstrene, litt pupp - og så sover Lillegutt søtt!

Mamma ser på skjønne sove-gutten sin, så lukker hun stille døra og går for å megle mellom tvillingene. Leser rim og regler og øver litt på gangetabell. "God natt, jeg er så glad i deg."

Endelig, tenker mamma, og puster ut. Hun tusler bort til dataen. Får så vidt lest eposten før tvillingene står i døra. Den ene har et sår (som bare hun selv kan se), den andre - ja, hvorfor er hun stått opp? Mamma smører seg med tålmodighet. Aloe vera fikser det usynlige såret. God natt og i seng med dere!

Phu! Mamma puster ut. Hun begynner å blogge. Om dagen sin. Vips, så går det to timer. Mamma er ferdig med å skrive om dagen sin. Nå må hun gå og legge seg. Det er en ny dag i morgen!

......

Jada. Mamma skal gå og legge seg. Mamma må bare lese nyhetene først.

Og kanskje rydde kjøkkenet.
Related Posts with Thumbnails