lørdag 30. oktober 2010

Smilevotter

Først tegnet Liv en Ja-gris,
en riktig blid og glad gris.
Den smiler sånn at milevis
har ingen sett slik smilegris.
(Andre Bjerke)

Jeg har ikke tegnet noen ja-gris - ikke nå i alle fall. Derimot har jeg strikket et par ja-votter, noen riktig blide og glade votter!

De smiler slik at milevis, har ingen sett slike smile-votter!


Vottene er laget etter "veien blir til mens du går"-metoden. Dobbel finull på p.7.

Ha en fin smile-dag!

torsdag 28. oktober 2010

Pulsvanter til jentene

Nå for tiden er det godt med noe på hendene, men votter er ikke alltid det rette. Pulsvanter er ofte vel så bra i denne overgangstiden. Dessuten er pulsvanter helt geniale å ha i sekken når ungene er på tur i surt og vått vær, da kan de ha dem på seg når de spiser mat. Det er ikke så populært å spise brødskiver med ullvotter på, for da setter det seg lo på skiva...

Jentene trengte nye tovavanter i år. De valgte selv farge utfra det garnet jeg hadde til rådighet og har delvis vært med på å nålefilte dekoren på også.


Pulsvantene er strikket dobbel finullgarn etter egen ide og oppskrift. Actionbildene er selvfølgelig prega av halloween-tiden:

onsdag 27. oktober 2010

Forberedelser til halloween-fest

Vi forbereder oss til halloween-fest. Noen har antydet at vi kanskje overdriver en smule, men det er jo så moro! I dag har vi hengt opp edderkopper og flaggermus i vinduene.

Dette er vindusmerker fra Panduro. Det er ikke lim på dem, så vi kan ta dem av og bruke dem flere ganger. Kjekke saker.

Noen oppsamla syltetøyglass har gjennomgått en forvandling fra kjedelige oppbevaringsglass til dekorative halloweenlykter. Forøvrig verdens enkleste prosess, med et veldig effektfult resultat. Noen er dekorert med oransj silkepapir og svarte siluetter i papir:


Måtte prøve å ta bilde av dem også i kveld, men selv om jeg har et kamera som burde greie det, så er ikke jeg flink nok til å bruke de rette funksjonene. Dere får imidlertid et visst inntrykk, tror jeg.


Andre lykter er pyntet ved hjelp av eggehvite og sukker:


Tipset har jeg hentet fra en svensk blogg som heter Vårt liv i norr. Man tar bare upisket eggehvite i glasset og dreier glasset rundt til det har dekket området man vil ha pynt på. Hell ut overflødig eggehvite. (Jeg helte det bare nedi neste glass). Så strør man vanlig sukker oppå. Vips, så har man en vakker "snø"-lykt!


Bildet over viser lykta i mørket. (Igjen beklager jeg mine begrensede fotokunnskaper...) Anbefaler dere å ta en titt inn på Vårt liv i norr sine lykter, de er utrolig flotte - også bildene! :-)

Til en halloween-fest må man jo bake skumle kaker også. Vi er godt i gang på det området også, og Lillegutt er en ivrig hjelper:


Men resultatet av kakebakinga får dere ikke se før alt er klappet og klart til servering! Jeg tror det blir bra! :-)

Ha en flott halloween-forberedelsestid!

tirsdag 26. oktober 2010

Hva kan man lage av kastanjer?

Kastanjer - disse skinnende brune nøttene som hopper ned fra store, vakre trær. De har ikke fallskjerm, men har selvfølgelig utstyrt seg med hjelm før det store hoppet. Hjelmen kvitter de seg med med en gang de er landet, kaster den frimodig av seg og er klare for et liv på egen hånd.


De lever i håpet om en gang å bli et stort og vakkert kastanjetre, og har jo ingen anelse om at de fleste av dem kommer til å gå til grunne. De er jo alt for fine til å bare la ligge på bakken og råtne... Vi plukket en hel pose full! Hva kan man lage av dem, tro?

Jo, det er jo halloween snart:

Kastanjene er såpass myke før de tørker, at man kan bruke en syl til å lage hull i dem. Da er det lett å stikke piperenserbeina på plass!

Korrekturlakk kan brukes til å lage giftige mønster på ryggen.

To perler blir øyne.

Med vinger av papp, ører av piperensere og øyne av de flotteste perler - flaggermusa svever lykkelig i vinduet.



mandag 25. oktober 2010

Gode, gamle slagere

Lommetøfler er kjekke saker! Raske å strikke, god passform og så varmer de akkurat passe!

 

Lommetøfler ser imidlertid litt merkelige ut for de er sydd sammen - ja, egentlig ser de litt merkelige ut også etter at de er sydd sammen og før de blir tredd på foten:


Jeg har hatt mye moro med å gi vekk slike tøfler - uten medbringende forklaring! :-)


Oppskrift finner du på Hedvigs blogg, men for å få dem i størrelse 34-35, er disse strikket på p 3,5 istedet for 4. Kjekt å vite!

søndag 24. oktober 2010

Trekning av Give Away!

Den store dagen er kommet! Det er trekning av Give away! Det så litt svart ut for både trekninga og offentliggjøringa av vinneren i morges, da vi våknet og var uten internettforbindelse. Krise!

Men så ordna det seg i løpet av dagen - heldigvis! Og da ila jeg til Random Number Generator, og lot den foreta den høytodelige trekninga. Av 213 utdelte lodd, ble det utvalgte nummeret 201.


Vinneren er Kine som har bloggen  Kine's Hobbyblogg!
Gratulerer til deg, Kine! Og tusen hjertelig takk til alle som var med på Give Awayen min! Dette var moro, så det blir nok flere Give Aways her i fremtiden!

Jeg minner ellers på at jeg har trekning av en premie blant følgerne når de er blitt en fin gruppe på 100! Det samme på Facebook når jeg har fått 100 fans der!

Ha en flott søndag!

fredag 22. oktober 2010

Mye moro med pappesker

Foreldremanualen i går, viste de frem et flott og fargerikt pappeskehus. Med blomsterkasser og postkasse og teppe foran døren. Da fikk jeg lyst til å vise frem vårt ringe pappeskehjem.


Pappeskebrunt og kjedelig utseende, men det ser ikke ut til at Lillegutt tar seg nær av det. Det har stått her noen dager nå og som dere ser har han masse moro! 

Jeg tror likevel at det hadde vært kjempeartig (for meg og jentene) å pynte på det av hjertens lyst!  Vel, kanskje ikke dette, for det er blitt klatret på og revet i og har vel sett sine beste dager, men bare vent til vi får ei ny stor pappeske i hus!

Den store pappesken inneholdt noen mindre esker, og de ble hus til noen utvalgte legofigurer. De smiler og er glade, og ser ut som de trives godt i pappeskehus, de også!


Mulig de også vil ha et litt mer fancy hus neste gang, da.

Hvis du har lyst til å glede barna dine (eller legofigurene) med et enkelt pappeskehus, så er mitt beste tips å bruke en billig tapetkniv til formålet. Brødkniv er ikke å anbefale, ei heller saks! Du har best kontroll med en tapetkniv, og den skjærer jevnt. Det gjør heller ingenting om den etterhvert blir sløv, for da kan du bare brekke av den sløve delen og bruke resten av bladet.

Likevel - vær forsiktig! Det kan være litt tricky å ha full kontroll på utskjæringa de første gangene. Og hold barna på trygg avstand når du skjærer!

Flere tips finner dere på bloggen A girl and a glue gun.

torsdag 21. oktober 2010

Halloween-kort

Det er snart tid for halloween. Jeg liker ikke den makabre og grusomme delen av halloween, men vi skal nu ha en liten spennende fest for barnas venner. Da har vi selv kontrollen og unngår det makabre (forhåpentligvis).

Dere har sett spøkelsene vi laga av gips, her skal dere få en liten titt på innbydelsene som går ut i dag.


Svarte figurer på oransj papp. Enkelt, men effektfullt. Vi laga en liten brett på den ene siden slik at vi kan lukke innbydelsene med et klistermerke og dermed slippe og bruke konvolutter. Bretten gjør også at innbydelsene står stødig av seg selv, og kan pynte opp hjemme hos mottakeren.

onsdag 20. oktober 2010

Stjernehals -oppdatert

En stjernehals er strikket på bestilling og levert.


 Brukte dobbel alpakka og fulgte ellers denne oppskriften.


Oppdatering: Denne stjernehalsen ble størrelse 2-3 år, men den vil utvide seg noe i bruk, så jeg regner med at den vil passe i mange år! Det du skal passe på når du strikker denne, er å legge opp på ganske mye tykkere pinner enn vrangborden ellers blir strikket i, slik at den elastikken ikke stopper med oppleggsmaskene. Jeg tror jeg la opp på p 4,5 her.

Noen har spurt etter den opprinnelige oppskriften på stjernehals, og den ligger i den gamle bloggen min. Så kan dere sammenligne selv og gjøre et personlig valg. Den opprinnelige oppskriften fant jeg i et gammelt ukeblad, så dette er ikke min egen ide. Æres den som æres bør!

Bakgrunnen for at jeg laget en ny oppskrift, var at jeg opplevde at den opprinnelige stjernehalsen etter litt bruk mistet elastisiteten i halsen og ikke var så tettsittende lenger. Dessuten fikk den en tendens til å krølle seg opp i stjernespissene selv om den var aldri så mye blokket. Nå har jeg brukt halsen etter den nye oppskriften endel, og den har ikke vist de samme problemene. Oppskriften kan du forminske eller forstørre med å trekke fra eller legge til 8 masker.

Morsomt at så mange liker denne stjernehalsen! I tillegg til at den er fin, så kan jeg fortelle at den ble utrolig deilig i alpakkagarn! Takk for alle fine kommentarer.

tirsdag 19. oktober 2010

Tøfler til små tottilotter

Driver og eksperimenterer litt med tøfler som kan varme Lillegutts små tottilotter, men blir ikke helt fornøyd. Her har jeg strikket to par etter en oppskrift i "Strikkeboka". Fulgt oppskrifta til punkt og prikke, veldig uvant til meg å være, og brukte til og med anbefalt garn, finull.


Greie nok. De mørkeblå ble passe størrelse også. Men de detter fort av når han leker. De lyseblå er i nnyfødt-størrelse bare for å prøve. De ble imidlertid veldig, veldig små, og jeg undres på om Lillegutt virkelig hadde så små føtter for bare 16 måneders siden?

Jeg har tatt på puff-liner under de største tøflene for at Lillegutt ikke skal skli. Har ikke varmet puff-lineren opp, så den har ikke "puffet" opp, men jeg vil ha den slik som dette. Husker en gang jeg skulle ha den til å puffe opp og satt med føneren på den i en time. Det var ikke vel anvendt tid, for å si det sånn...

mandag 18. oktober 2010

Litt nytt til fuglene i hagen

Jeg har oppdaget Ebay. Så når det er noen ting jeg skal ha, så sjekker jeg der. Denne gang ville jeg ha et fuglebrett som kunne henge på vinduet, så vi formelig kunne ha småfuglene inn i stua. Jeg fant det etterhvert - i England. Bestilling og betaling går farlig fort når man først har gått til det skritt å registrere seg både på Ebay og Paypal. Og få dager etterpå kommer saken i posten!


Vi er minst like fornøyde som småfuglene i hagen!

Lillegutt har småfuglene i øyehøyde, og sammen med hamster, akvariefisker, katt og hund, utgjør de en hel liten dyrehage for han. Fugleboka ligger nå lett tilgjengelig i stua, slik at vi raskt kan slå opp på ukjente arter som  måtte dukke opp. Foreløpig har det bare blitt de vanlige som kjøttmeis, blåmeis, grønnfink, granmeis og bjørkefink - men for oss var selv noen av disse nye bekjentskaper som vi måtte slå opp i bøkene.

Hvis du har lyst på et sånt fuglebrett - ja, for det anbefales! - så bør du vite at det heter "window suction bird feeder" på engelsk.

lørdag 16. oktober 2010

En flott høstdag


Nyt høsten! Det blir ett år til neste gang!

Blå votter

Disse vottene tok jeg bilde av den regnfulle dagen i forrige uke, men har glemt å blogge dem. Synes nu at de fortjener et eget skryte-innlegg! Strikket etter eget hode i dobbel finullgarn. Størrelse 10-12 år.


Denne gang ble det ikke innsvinget rundt håndleddet, men snor - og det funker jo like så greit! Snora blir jo en dekor i seg selv også.

 

Vottene er strikka, snora er hekla, spiralen er nålefilta og øverst har jeg brodert noen kastesting før votten er tova i maskin - fått med mange teknikker her, ja!

Endelig islykt-form

Jeg har lenge lett etter islykt-form. Om vinteren lager vi lykter med to bøtter inni hverandre, men det er jo litt styrete og det er ikke alltid det blir vellykket. Jeg lette på internett og ebay og sånne "alt-mulig-butikker", men fant ikke noen som jeg falt for. Mange av dem er skrekkelig dyre, noen er for små og noen sender ikke til Norge.

Men så surfet jeg rundt på Ulla-Bellas inspirende blogg - og der - hva skuer mitt øye! Islanterne-form! Akkurat det jeg var ute etter! Og butikken hun hadde kjøpt det fra, Teknikmagasinet, hadde til og med utsalg i nærheten!

Ikke mange dagene etterpå, var jeg på vei til Porsgrunn. De hadde heldigvis formen på lager, og det til den nette sum av 59 kr. Du kan tro fruen ble fornøyd!

Islykten måtte selvsagt prøves med en gang. Litt høstløv i fine farger ga dekor, deretter måtte den tilbringe en natt i fryseren. Forma funka fortreffelig!


Islykta ble satt på trappa, og selv om høstdagen var kald og hustrig, rant lykta bort i løpet av dagen - men heldigvis fikk jeg tatt bilder først! Nå har vi en ny lykt i fryseren, denne gang full av edderkopper (av plast, altså) som skal pynte opp til Halloween!

fredag 15. oktober 2010

Mye moro på et Operahus

Man kan ha mye moro på et Oparehus. Særlig når ettermiddagshimmelen innbyr til lek med kamera, til stor glede for mammaen som kommanderer familien til å stå slik og sånn.


Til tross for at hun lokker med sjokolade og andre godbiter, blir jentene i familen etterhvert ganske lei og det er ikke fritt for at det kommer noen sure kommantarer til slutt...


Da må hun bare la de løpe fritt igjen.

Ha en fantasifull, fantastisk og fargerik helg!

tirsdag 12. oktober 2010

Spøk og alvor

De er ikke så skummel, disse spøkelsene våre, når man ser dem i dagslys. Ja, for de viser seg fram om dagen også, litt ulikt andre spøkelser der kanskje. Her henger de og slenger i vinduet, småprater litt med hverandre, fniser innimellom og nyter utsikten attpå. De ser ut til å være veldig fornøyde med tilværelsen.

De ser i det hele tatt veldig fredfulle ut og slett ikke fornærmet over at de er laget av gips, og ikke av gjenglemte sjeler som andre spøkelser.


Har du lyst til å lage dine egne spøkelser til halloween? Det er fort gjort, og veldig enkelt. Inspirasjonen til disse fant jeg her, men vi har gjort det litt annerledes selv.

Til våre spøkelser trenger du:
Gipsbandasjer (en rull ble tre spøkelser hos oss), vann i en isboks eller noe lignende, engangshansker, vannballonger, litt høye glass, svart filt til øyne, litt lim, nål og fiskesene til oppheng.
Strengt tatt trenger du vel ikke engangshansker, men det er i hvert fall kjekt å ha!

Så gjør du slik:
Dekk til bordet og regn med at det kan bli litt søl. Ta på deg engangshansker. Blås opp ballongen (oops, glemte å nevne at det er veldig kjekt med ei ballongpumpe også!) og sett den på glasset. Riv av gipsbandasje som er så lang at den rekker over glass og ballong. Riv den opp litt i de korte endene. Dypp bandasjen i vann og dander den over ballongen og glasset.




Gjenta prosessen til du har laget et lite spøkelse. La deretter spøkelset stå og hvile seg litt. Etter ca fem minutter er det såpass tørt at det lar seg lirke av ballongen. Da kan du sette snor i det og henge det opp til tørk. Lim på filt til øyne slik at spøkelset kan se seg rundt.

Lag deretter mange venner til spøkelset - de trives best i flokk! Lykke til!

mandag 11. oktober 2010

Spøøøøkelser!

Grøss og gru. Det spøker i heimen i kveld!

Det hører vel til sjeldenhetene at man får tatt bilde av sånne fenomener, men jeg sprang likevel optimistisk etter kamera og la meg på lur. Og det jeg fikk knipset, vil helt sikkert vekke oppsikt i media og på prinsessens engleskole!

Det blir sikkert et voldsomt kjør her i morgen etter denne publiseringen, når alle vil se med egne øyne, men det får vi takle. Disse bildene må ut til offentligheten!






Vil du vite mer? Følg med i morgen!

Vindusvotter

 I dag - vindusvotter!


Vel, det ble visst ikke så vakkert. For ordens skyld; jeg har ikke for vane å henge opp votter i vinduet, men akkurat denne dagen regnet det (som dere ser), så jeg måtte arrangere noe inne for å vise fram de siste kjærestevottene jeg har strikket...


Kjærestevottene er mørkegrå med lysegrønne, håpefulle hjerter. Nordnorskt navn har de også fått - Hamarøy. Vottene er bestilt og levert.

lørdag 9. oktober 2010

Varme pulser

Det er viktig å holde pulsen varm - og kanskje holder det med et par halve votter til den oppgaven?

Ny modell dette fra meg, men det er egentlig bare halve votter. Strikket i pt3 og nålefiltet i samarbeid av Andretvilling og meg selv før toving.

Jeg trenger disse selv, så disse legger jeg i min egen skuff!

Takk for alle fine kommentarer på vottene jeg la ut i går! Ha en fin-fin lørdag - og husk å holde pulsen varm!
Related Posts with Thumbnails