mandag 31. januar 2011

Gamle votter


Bestemora mi, hun som lærte meg å strikke, lagde disse for en god del år siden til ett av barnebarna sine. Nå har de blitt brukt av mange barnebarn og oldebarn, og begynner å bli litt (bare litt faktisk!) slitt.

Jeg synes de er så fint mønster på!   "Ho mor" brukte aldri oppskrift når hun strikket votter, så dette er  helt og holdent hennes eget "design". Jeg tenker jeg skal strikke et par votter med samme mønster på... Kanskje til meg selv?

Ha en fin mandag!

søndag 30. januar 2011

Stjerne i is


De glitrer i vintersola og er så dekorative, is-stjernene som henger ute på veranden. Her har jeg forklart hvordan de er laget.

fredag 28. januar 2011

Utstilling i hagen

 Har man fire par kjærestevotter som skal sendes avgårde til hver sin kant av landet, så må man ta "familiebilde" før den store avreisedagen.


Er man riktig heldig, så er det skikkelig bein-kaldt ute, 16 grader kaldt eller så, og snøen er blitt grovt kornete i kulden. Da kan man bare trykke vottene inn mot utstillingsveggen, i dette tilfellet gjerdet, og så henger de der ved hjelp av naturens borrelås-effekt.


Så kan man bare knipse i vei!


Ops, der kom visst utsikten med igjen...
Fælt som jeg skryter om dagen!
Jeg skal slutte snart.
Kanskje...

Ha en veldig god helg!
Carpe diem!

torsdag 27. januar 2011

Rådyr på isen

Det er ikke lett å se, men den svarte prikken på isen på andre sida av elva, er et rådyr!


Hvis jeg zoomer inn, så kan du se det bedre (så du ikke tror jeg bare lurer deg med noe som egentlig bare var en flekk på linsa):


Bildet er tatt fra trappa vår. Denne gang var det ett rådyr, men for noen dager siden var det fire! Det er kjempemoro for hele familien å følge med dyrelivet på elva og vi er veldig heldige som bor slik til. Vi har en trafikkert vei mellom oss og elva, det skal være sagt, og den er ofte til stor irritasjon, men likevel har vi så mye glede av naturen på og ved elva, at den er til å holde ut!

Som dere ser på bildet, er det også svaner på elva. Siden elva ikke fryser til, kommer det masse svaner og overvinterer her. En morgen for et par år siden, telte vi over tretti svaner! Det var litt av et syn. Jeg hadde ikke så godt kamera da, så det ble ikke noe bra bilde av det, så dere får bare tro meg på mine ord. Denne vinteren har vi telt opp til 23 svaner sammen.

tirsdag 25. januar 2011

Før, under og etter bruk

Jeg har strikket meg et par votter og tovet dem attpå.
Her henger de og viser seg fram og har ingen anelse om hva som venter dem.

Hu hei, hvor det går! Her er mannen min og jeg i riktig Tommy og Tiger'n-stil - og de nystrikkede vottene er selvfølgelig på!

Vottene har bestått eksamen med glans. De har holdt snøen ute og jeg er varm og god på fingrene fremdeles.

mandag 24. januar 2011

Mens Lillegutt tar kveldsbadet sitt...


..benytter jeg anledningen til å strikke litt! Her leievotten til kjærestevottepar nr 39.

søndag 23. januar 2011

Bursdagsvotter

To av jentene mine var i bursdag i dag. Bursdagsbarnet hadde uttrykt et sterkt ønske om å få hjemmestrikka votter, så da fikk hun det!


Vottene ble mørkeblå med litt mørkerødt på. Vi syntes de ble så fine i seg selv, at noe mer dekor ikke var nødvendig. Jeg har brukt dobbel finullgarn og egen, "hemmelig" oppskrift. Vottene er tovet i maskin så de er tette og gode.


lørdag 22. januar 2011

Kjærestevottepar nr 33 og 34

Noen av dere hadde lyst til å vite hvor mange kjærestevotter jeg har strikket. Vel, nå har jeg hatt opptelling: Siden august i fjor har jeg strikket omtrent 35 par kjærestevotter, hvorav 32 av disse har funnet seg et nytt hjem!

Dette er jo en sesongvare, så om sommeren er det nesten helt stille på bestillingsfronten - det er faktisk sånn at jeg nesten får abstinenser, og må strikke noen par sånn innimellom - de har jeg liggende og så blir de solgt utover høsten når bestillingene begynner å komme inn.

I dag kan jeg vise frem nr 33 og 34! Nr 35 og 36 er ferdig tova og skal dekoreres i løpet av helga, nr 37 og 38 er ferdig strikka og skal toves snart og nr 39 er på pinnene. Nr 39 er de siste på bestillingslista, og jeg begynner å se en ende på dette! Phu!

Synes dette bildet ble så stilig, på tross av at det egentlig er mislykket!
Det er akkurat som om man blir sugd inn i bildet!




Ha ei strikkerik helg!

fredag 21. januar 2011

Vakker vinter

Dette er jo ikke helt strikkerelatert, men jeg bare vise dere noen bilder fra morgenturen i dag! Det var så utrolig vakkert - og helt perfekte forhold til å leke seg med kameraet.


Bildet over er tatt fra trappa vår, de andre bildene er tatt på veien rett nedenfor oss.











Jeg gleder meg til morgendagens morgentur! :-)

Tova votter i bruk

På livets landevei

Disse skal varme noen som skal gå på livets landevei sammen:


Ha en fin fredag!

onsdag 19. januar 2011

En liten tyvtitt

I dag skal dere få en liten tyvtitt på en genser som jeg holder på å strikke. Den er til Lillegutt og strikket etter inspirasjon av en 70-tallsgenser som jeg hadde en gammel oppskrift på. Jeg må omarbeide mønsteret for å tilpasse den et annet garn og annen fasong, så dette tar tid!


Ermene strikkes først, i ett med hals og skuldre. Deretter strikkes bolen nedover. Ved siste motvillige prøving, kunne det se ut til at den var litt trang, så jeg tror jeg skal rekke opp og begynne bolen på nytt. Opprekking er helt grusomt, synes jeg, så nå har både tanken og genseren lagt til "modning" et par uker og dermed snart klar til å tas fatt på!

Jeg må bare strikke et par-tre kjærestevotter først! Noen skal ha gaver til valentin! :-)

Lilla votter, rosa dekor




Votten ser fine ut på bildet, men dessverre hadde jeg brukt to forskjellige innfarginger på det lilla garnet, og byttet nøster midt inni votten slik at de fikk helt ulogisk fargeovergang. Ikke så fint i dagslys, og veldig synlig for en dreven strikkerske. Vottene blir dermed ikke presang som først tenkt, men blir værende i familien. Vi er tross alt fire jenter i familien, så de blir nok brukt av en av oss!

tirsdag 18. januar 2011

Ei hekla lyslykt

Av og til får man bare lyst til å lage noe spesielt, en ide som faller inn i hodet, og så må man bare sette sette alt annet til side for å sette ideen ut i livet. I hvert fall har jeg det sånn... Og en kveld så fikk jeg det for meg at jeg skulle hekle et trekk til et syltetøyglass, slik at den ble en lyslykt.


Ganske så fornøyd ble jeg! Mye finere enn jeg trodde den skulle bli, egentlig...


Om kveldene står den og lyser så fint:


Hekla med tykt bomullsrestegarn av ukjent type på heklekrok nr 7. Hekla i fastmasker og staver etter infallsmetoden.

Kan hende det blir flere slike! Ser for meg at det blir ganske stilig å ha mange i ulike farger og mønstre sammen...

Ha en lysende fin tirsdag!

mandag 17. januar 2011

Gaver på vandring

På lørdag kom det en velduftende pakke i posten. Det duftet så deilig og jeg kunne ikke skjønne hva det kunne være. For hadde jeg bestilt noe velduftende? Kanskje jeg hadde bestilt noe på Ebay og helt glemt det av (det kan ta tid med enkelte pakker fra utlandet)...

Men da jeg åpna, så fant jeg en hyggelig hilsen fra Marta i Farta...




Her er en lekker duftepute, en deilig te, ei nydelig hjemmepynta fyrstikkeske og lys, samt vakre servietter.




Tusen takk til Marta i Farta!

Nå er det altså min tur til å glede noen med gaver! Har du lyst til å bli med på "Gaver på Vandring"? Da bør du være en av de tre første som kommenterer dette innlegget!

How to make - hundesjokoladekake!

Vi har hatt bursdags feriring i helga. To jenter som ble ti år! De er så glad i hunder, og bestilte derfor hundesjokoladekake!

Og mammaen tok selvfølgelig utfordringen på strak arm!



Denne kaka er laget av pose-kake, så den er superlett. Nå må jeg bare skynde meg å si at jeg ikke bruker pose-kake vanligvis - jeg elsker å bake og det skal gjøres fra grunnen av! Men bursdagsjentene har en venninne med cøliaki, og derfor må kakene være glutenfri.

Toro har både sjokoladekake-pose og muffins-pose som er glutenfri, så da er valget enkelt. For smakens skyld, blander jeg posene med smeltet soyamargarin og melk. Vann og olje som det står på pakningen, gir en mye tammere kake. Synes jeg. Husk også å bruke liten langpanne, med en stor langpanne blir kaka vedlig, veldig lav!

Sånn her gjorde vi:


Her ser du hvordan hodet, ørene og -i hjørnet- nesen er skåret ut.

Enda et bilde av hvordan bitene er skåret til.

Bitene legges på fatet. Hunden får "opphøyd nese".

Fyllet legges på. Fyllet er laget av melis, kakao, smeltet smø, kaffe og litt vaniljesukker i passelig fordeling. Ingen oppskrift, bare smakes til! Mmm..

Slik så hunden ut til slutt!
Øynene er av kokos og en liten bit lakris - man tager hva man haver!

Kaka gjorde stor suksess i bursdagen. Kanskje ekstra populær siden hunden vår hadde vist frem sirkuskunstene sine like før kakeserveringen.

Ha en god mandag!

lørdag 15. januar 2011

Utsikta vår en helt vanlig januardag

Dette er utsikta vår fra trappa (ikka i dag for i dag snør det, men for en ukes tid siden):



Samme utsikt nyter vi fra stua - og fra badet! Det er fantastisk å kunne stå og se på noe vakkert mens man litt søvnig pusser tennene om morgenen! Her kan du se flere utsiktsbilder, ulike dager med ulikt vær!

God helg!

fredag 14. januar 2011

Dompaper i januar

Javel, jula er over. Men dompap har vi faktisk enda på fuglebrettet. Den bryr seg slett ingenting om at den er forbundet med jul, og forsyner seg grådig fra fuglebrettet også i januar. Det er riktignok ikke hver dag den stikker innom, men sånn innimellom.





Tvillingene har laget dompaper. De viser seg også gjerne frem - i all sin prakt. Selv i januar.




Et isoporegg til kropp, ispinner til vinger og stjert, tuppen av en blomsterpinne til nebb, litt hobbymaling og til slutt en fisketråd til oppheng. Ideen er hentet fra "Juleboka- gaver og pynt til jul" av Kristin Langebraaten.

Visste du forresten at dompap på latinsk heter pyrrhula pyrrhula?

Ha en fin fredag!
Related Posts with Thumbnails