mandag 30. januar 2012

Små froskene, små froskene, de hopper fort av sted


Vi har lekt oss litt med origami igjen, vi! Denne frosken i eske fant jeg på matematikksenteret.no. Morsomt for oss store å brette, og morsomt for toåringen å hoppe med!
Og med den digitale bretteanvisningen, kan man jo ikke unngå å brette den rett heller! :-)




fredag 27. januar 2012

Fredagsbakst



Se som han koser seg, bake-assistenten min! 

Ha en riktig god helg alle sammen!

torsdag 26. januar 2012

Vinter og kulde


Det er både snø og kulde hos oss igjen - og anledningen bød seg til å lage ny is-pynt til verandaen. Denne gang med litt kvister fra blomsterbedet og fra fjorårets juletre!

onsdag 25. januar 2012

Gule votter til Lillegutt


Gult er kult, synes Lillegutt. Han sier det jo ikke akkurat slik, men han er veldig glad i alt det gule. Det er vel kanskje fordi det er den eneste fargen han kjenner igjen helt sikkert.

Han proklamerte her en dag at han skulle ha gule votter på. Men vi hadde jo ingen gule votter... Heldigvis er han lett å overtale, så de grå, tova vottene med bobler kom på. Men da han også neste dag skulle ha gule votter ... Og neste dag deretter... Ja, da fant mamman ut at hun måtte strikke gule votter til gutten sin!

Og gule votter ble det! Med turkis krøll på. Nå er han fornøyd, gutten. Og har stolt fortalt det i barnehagen at mamma har laga gule votter til han!


Og når gutten er fornøyd, så er mammaen fornøyd! :-)

mandag 23. januar 2012

Soloppganger

Jeg er så glad for at vi bor her vi bor. Javisst har vi ting vi gjerne skulle ha hatt annerledes, men i det store og hele så bor vi fint til og er fornøyde. Sjekk de soloppgangene vi har nå i vinterhalvåret!

For to dager siden:

 I dag:

 Ha en riktig fin dag!

søndag 22. januar 2012

Turkise votter med røde spiraler



En venninne av tvillingene har bursdag omtrent på denne tida, og jentene hade observert at hun hadde hull i vottene sine. Så de lurte på om jeg kunne strikke nye til henne... Og det kunne jeg! :-)

Jentene valgte spiral som dekor, jeg valgte rød, for det er så friskt sammen med turkis.


Og inne i håndflaten lagde vi forbokstaven hennes. 

Det røde på vottene er rød-svart på bildet, og jeg skjønner ikke hvorfor. Men det vet kanskje en av dere? Jeg har et bra kamera Canon eos 400d, men alle bildene blir ikke like bra for det....

Ha en snørik januar-søndag!

onsdag 18. januar 2012

Har lekt litt med malepenslene...


 Fire små lerret på 10X10 cm ble malt i ulike farger. Fire ulike hjerter. Prikker ved hjelp av q-tips.

Disse bildene ble til mens jeg lekte meg litt med penslene mens Lillegutt malte med fingermalinga si.  Helt uten en plan, så det ble litt overraskende for meg også å se resultatet!

Nå henger bildene på veggen og frisker opp litt!




fredag 13. januar 2012

Linoleumstrykk fra lærerhøgskolen


Jeg tok forming som fordypningsfag på lærerhøgskolen. Da lagde jeg dette linoleumstrykket. Jeg arbeidet lenge med det, først på papir, så med kniver. Og det ble fint! 

Nå henger det hjemme hos oss, og jeg ser det hver dag. Jeg er veldig fornøyd med det den dag i dag! Har egentlig litt lyst til å prøve meg på linoleumstrykk igjen... Jeg har knivene og alt enda. trenger bare linoleum, og det kan vel skaffes for en billig penge...?

Mmmmm...

torsdag 12. januar 2012

Kommentar-give away!

Kjære lesere!

Det er så hyggelig når dere legger igjen en liten kommentar eller et lite smil. Det gjør at jeg skjønner at dere har vært her, og liker det dere ser her.

Jeg er ikke så flink til å legge igjen slike små ord selv, og har bestemt meg for å bli bedre i det nye året vi har gått inn i. Og for å kanskje motta flere kommantarer på min egen blogg, så har jeg tenkt å belønne dere for alle kommentarer!

Alle kommentarer som skrives på innlegg fra januar, blir med i trekning av en pakke korte strikkepinner (12 cm). En kommentar = ett lodd! Enkelt og greit.

Trekning 1. februar. Blir det vellykket kan det hende dette blir en månedlig affære...

PS! Dere må gjerne kommentere dette innlegget også, men det teller ikke i konkurransen... :-)

Valentin i sikte



Jeg strikker kjærestevotter. Valentin nærmer seg nemlig nå.

søndag 8. januar 2012

Hjemmelaga puslespill

 Når man har barn som skal holde seg i ro pga lungebetennelse, må man etter noen dager finne på noe for å holde humøret oppe. Det kan bli kjedelig å ligge på sofaen og se på film tredje dag når feberen begynner å gå over og formen begynner så smått å komme tilbake. Det var da jeg var i hobbyskapet og fant fram fire puslebrikker, maling og tusjer.


 Disse puslebrikkene er omtrent 15 cm store og kan festes sammen til et uendelig stort puslespill. De er trehvite når du kjøper dem. Her har vi malt fire av dem med hvit hobbymaling. Etterpå tegnet jeg med en svart sprittusj motivet jeg ville ha. Motivet hadde jeg drodlet på papir på forhånd, slik at jeg visste sånn høvelig hvordan jeg ville ha det.

 

Ungene fargela så motivet med tusj. Til og med toåringen var med på fargelegginga - ikke så jevnt og innenfor strekene, men med gul tusj ble det ikke så dominerende i bildet. Det ble faktisk både pent og sjarmerende med litt ulike farestreker.


Her er det ferdige puslespillet! Og selv om det er bare fire brikker, så gjør mtoivet at det blir litt utfordring å legge likevel! En morsom aktivitet som kan anbefales!

torsdag 5. januar 2012

Med stylter på vinterføre


 Jentene våre går i femte klasse og har laget stylter på skolen. De har arbeidet både med snekring, saging og dekor. Jeg har aldri sett så fine stylter før! :-)
Har du?

onsdag 4. januar 2012

Julegavevisning - hals og votter


 Jeg strikket dette settet til min søster i julegave. Siste tråd ble festet lillejulaften og sendt i posten samme dag. Posten gjorde jobben sin, og pakken kom frem til Fauske dagen etter. 

Vottene er etter egen oppskrift, mens halsen er fra Pickles.
Garnet er Tynn alpakka fra Du Store Alpakka. Dobbel tråd på vottene. På halsen har jeg brukt tredobbel tråd. Med pinne 7 fikk jeg da samme strikkefastheten som i oppskrifta på Grace Jones Hals.


Det rappporteres at settet er tatt i bruk og varmt og godt! :-)

tirsdag 3. januar 2012

Is-pynt


Hver vinter lager vi is-pynt til å henge opp på verandaen. Denne gang ble det kaldt nok de siste dagene før jul, og da fikk vi hengt opp disse før jula ble ringt inn.

Jeg har mange forskjellige kakeformer som jeg bruker til å lage is-pyntene. Du kan bruke vanlig rund kakeform, som du ser øverst til venstre. I vannet har vi strødd litt glitter før vi satte det ut til frysing. I en av stjernene hadde vi grønn konditorolje slik at vi fikk et grønnskjær. Det vises ikke så godt, men det er stjernen øverst til høyre. Stjernene er laget av en stjerneform fra loppmarked, tror jeg betalte 10 kr for den. Det var ripete og så ikke så fin ut, men det går helt fint å lage is-pynt i den likevel! :-) 



Det er vedlig lett å lage slik is-pynt og de er dekorative.  Bare hell vann i forma, la det fryse (ute eller  fryseren) i vannrett posisjon. Når den er fryst, tar du forma under varmvann et par sekunder, slik at isen løsner. Hullet lager du ved å holde isplata under en tynn stråle varmt vann der du vil ha hullet. Jeg har prøvd å lage hull både ved hjelp av syl, spiker, bor og annet, men en tynn stråle varmt vann er mest effektivt. Det er forøvrig min eldste datter som kom på det. Det enkle er ofte det beste, og barn tenker ofte mye mer enkelt enn oss voksne! :-) Til oppheng har jeg forøvrig brukt julesløyfer som jeg kjøpte på metervis på januarsalg i fjor.

I år ville mannen min prøve noe nytt - han ville ha lys i en av ispyntene. Dermed fikk vi denne, bilde med og uten blitz:


Den er laget ved å fylle litt vanni forma, og fryse det. Så fylte vi litt mer vann på og la et barnematglass i midten Vi tok ståltråd rundt glasset og laget en hempe i ståltråden slik at vi kunne ha opphengs-sløyfen igjennom hempen. På den måten ville ikke glasset rmnle ned å knuse når isen smeltet. 

Et par dager etter julaften ble det mildvær og masse vind, og da smeltet isen og ramla ned til slutt. Men glasset hang igjen i sløyfa... Så det virket som planlagt! :-)

Flere innlegg om ispynt finner du Her og Her.


mandag 2. januar 2012

Related Posts with Thumbnails