lørdag 17. mars 2012

Juhu - sokker fra meg! Sensasjon!

Ja, som overskriften sier, så er det ikke ofte at jeg strikker sokker. Jeg liker det bare ikke. Men nå har jeg altså strikket et par -og det med en annen hælfelling enn den hælfellingen jeg en gang lærte av min bestemor. Jeg har tviholdt på den hælfellingen, selv om andre har sagt at "det fins mye enklere måter å felle på, Tina!". Det er jo litt nostalgi over det jeg har lært av bestemora mi, og jeg har ikke hatt lyst til å lære "den nye" hælfellingen...

Men så fikk jeg et par nøster av Big Fabel i vakre farger av en kollega, og de innbydde jo til sokkestrikking. Og fikk jeg boken "Strikkelyst" i julegave av gemalen... Og det var sokkeoppskriftene i den boka som ble utgangspunktet for mine sokker.Og der kunne man velge mellom tre hælfellinger. Og siden jeg er av det effektive slaget, så valgte jeg den som så lettest ut. Og jammen var det lett!

Hælfellingen heter timeglasshæl eller kilehæl, og kurerte meg for sokkestrikkeaversjonen min!
Her er resultatet, sokker til meg selv!


Sokkene (eller "lestene" som jeg liker å kalle dem siden jeg er fra Fauske i Nordland) har fått rund tåfelling. De er strikket på p 4. De blir med i utfordringen "Sokker" på Pinnekroken. Jeg er allerede igang med et par lester til, denne gang fra tåa og opp, men med samme hælfelling.7 kommentarer:

 1. Nydelige sokker - skriver en som elsker blått.

  Blåfugl

  SvarSlett
 2. Kjempefine sokker, men under Pinnekrokens utfordring har du lagt de under hekling i stedet for strikking.
  Ville bare si ifra...

  SvarSlett
 3. Fine! Så kjekt at du fant en enkel hælfelling da! Kanskje jeg må skaffe meg den boka Strikkelyst jeg også....?
  klem fra Sissel

  SvarSlett
 4. Flotte og praktiske sokkar :) Ha ein fin dag.

  SvarSlett
 5. Så flink du har vært :-) Tøffe sokker ble det og :-D Jeg har aldri strikka sokker i big fabel, bare den tynne :-D Spørs om jeg ikke skal kjøpe meg av den tykke - det går sikkert fortere ;-)

  ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 6. Kjempefine sokker, likte fargen :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails