torsdag 20. september 2012

Freestyle- dansing med hunder


 Det er ikke så mye aktivitet her på siden for tiden. Det beklager jeg. Jeg strikker, jeg, men bare enkle ting som ikke trenger så mye konsentrasjon. Årsaken er at jeg bruker tiden min til andre ting: Jeg trener hund!


 Dette er beaglen Cindy på 5 år. Hun er egentlig jakthunden vår, men opp gjennom årene, har jeg lært henne triks og sirkuskunster. Og nå har vi funnet ut at det fins en sport for hunder som kan masse av slikt: Freestyle.


 Så vi har begynt å konkurrrere i freestyle. Det går utrolig bra, og nå skal vi snart til Praha for å representere Norge under Open European Championship!

Vi er så takknemlige for å få være en av tre norske ekvipasjer som får lov til å reise ned dit! Og nå ligger vi i hardtrening for å gjøre et best mulig inntrykk.Freestyle er en meget publikumsvennlig sport som fenger både barn og voksen, med og uten interesse for hund generelt. Folk blir fascinert av samarbeidet og gleden som hund og eier utviser. Vi bruker moderne, positive metoder i opptreningen av hundene våre, og baserer treningen i stor grad på hundens eget initiativ. På den måten tar vi med hundens naturlige glede og entusiasme inn i kunstene vi lærer hundene.Det er kjempemoro å trene hund på denne måten! Ikke noe nei og fy eller sure miner - bare smil og glede! 

4 kommentarer:

 1. Så kjekt! Er så moro å sette i gang med kreative aktiviteter med hundene :) Lykke til med konkurransen!

  SvarSlett
 2. De som har tålmodighet til slikt er helter i mine øyne! Å aktivisere sin hund er noe ikke alle gidder så det er bra at noen er flink og gjør sånt. :) Fine bilder! :)

  SvarSlett
 3. Kom over bloggen din helt tilfeldig på vår lille blogrunden, men jeg måtte bare si "Hei!". Så moro å lese om hunden din som er freestyle-stjerne :)
  Jeg og min nå 8 år gamle hund har også holdt på med freestyle (og div annet) for noen år siden, men da hunden måtte ha en pause pga skade, fant mor frem strikkepinnene, og siden har det vært vanskelig å legge de bort...:) Nå driver vi mest å trener for "hjemmebruk" og koser oss i skogen, men var faktisk med å starte opp Norsk Freestyleforening i sin tid :D

  Lykke til i Praha, jeg følger dere (altså freestyle-landslaget) på facebook, og nå skal jeg jammen legge meg som følger her også :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails