tirsdag 22. mars 2011

Brukt-kupp på oppskrifter

Jeg samler på hobbybøker. Om de er brukte og gamle, så er de bare enda mer sjarmerende og spennende, synes jeg. Jeg er alltid på utkikk i brukthandler og loppemarkeder - og siden jeg startet å samle en god del år før det ble "trendy" med brukt og vintage, så har jeg noen godbiter i bokhyllene.

De siste årene har jeg imidlertid lagt merke til at jeg har fått konkurranse på dette samler-feltet, og det er lenger mellom hver gang jeg gjør virkelige kupp...

Men i det siste har jeg funnet noen godbiter som jeg tenkte å vise fram:
På Fretex i Bodø fikk jeg tak i en tykk, gammel håndarbeidsbok, en ganske ny bok om strikking med perler og et par hefter om sponarbeid og brikkeveving.

Håndarbeidsboka inneholder en rekke herlige, gamle oppskrifter.
Det klør i fingrene av strikkelyst!

Også fra Fretex i Bodø. Jeg har lyst til å prøve meg på såpelaging, så det passa bra at jeg fant bok om det. Boka om frihekling, er stappfull av masse inspirasjon og tips!
Ypperlige restegarnprosjekter!

Fretex i Skien hadde disse tre liggende på vent til meg...

Dette er en haug med originale 70-talls oppskrifter som jeg fant på Husfliden i Notodden. Jeg tømte heller ikke hele lageret deres, så de av dere som er i nærheten kan gjøre noen oppskriftskupp der! :-) Oppskriften øverst i haugen var den jeg brukte som inspirasjon til Lillegutts retro-genser.

Her er eksempel på andre oppskrifter som skjuler seg i haugen over.

Jeg må motvillig innrømme at jeg aldri kommer til å få tid til å strikke alt jeg har lyst til!
Men det er ren meditasjon å sitte å bla i bøkene og bladene, titte på alt det vakre man kan lage, studere oppskriftene for å få noen lure tips til hva man selv kan bruke, og planlegge hva man vil lage.

Ellers må jeg ønske alle nye følgere velkommen hit! Morsomt å se at gruppen vokser - og nå er det bare 5 følgere igjen til neste jubileumstrekning (ved 150 følgere).

Ha en avslappende tirsdagskveld!

6 kommentarer:

 1. Hei Tina!

  Ja super synd med den vogna,hva tenker folk på tro?

  Ja her hadde du mange skatter,mye gøy jobbing her ja:)

  grattis med mange følgere,håper de siste fem kommer raskt,gøy med konkurranse vettu!!

  Ha en fin ny uke !!

  Klem linda:)

  SvarSlett
 2. Artig med gamle oppskrifter. Den genseren i tøffe-garn hadde eg når eg var liten:) Eg har også samla litt på hobbybøker ein periode, men no prøver eg å få rydda litt plass til andre ting, og tenkte derfor å selga alle hobbybøkene mine, men må først få somla meg til å finna dei fram og sjå kva eg har. Men dei er ikkje så gamle, dei fleste er frå 90 tallet, og noken er nyare. Hadde nokre gamle og, men er ikkje sikker på om eg har dei fortsatt.

  SvarSlett
 3. For noen kupp! Husker Tøffe-garnet :-)

  SvarSlett
 4. Åh gamle oppskrifter er så gøy!! jeg har arva mamma sine Alt om Håndarbeide fra 79 til 90, komplett, og farmor sine hefter med oppskrifter fra 50 og 60 tallet. Skal jammen finne dem frem igjen nå.

  Takk for inspirasjonen, du har en herlig blogg!

  SvarSlett
 5. Så mange flotte skatter, morsomt å samle på! Tøffegarnet strikket jeg min aller første genser i når jeg var tenåring, fort og morsomt husker jeg. God helg!

  SvarSlett
 6. Hei. Min mor strikket et sett med jakke og skjört til mig i töffegarn en gang på 70-talet det var kort jakke med åttebladmönser, tror det var i hvitt og mörkeblått - mönsteret stod i og forsig i det nye, men har du noe som ligner på dette? vil så gjerne ha tag på denne oppskriften igjen

  anne brakstad@telia.com

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails