onsdag 8. juni 2011

Små rester blir små plagg

Er du som meg, så har du masse, masse restegarn. Restene er både til glede og til bekymring, eller i alle fall så krever de ganske mye tankevirksomhet - for hva skal man lage av restene? Flotte farger og fine kombinasjoner, men litt her og litt der - hva er det nok til og hva vil man lage? Når man så har knekt nøtten og gitt seg i kast med strikkinga, så vokser gleden i takt med arbeidet. For jammen blir det fint når man setter restene sammen og kombinerer en helt egen versjon av mønsteret.

Med restegarn synes jeg ofte det er tryggest å bruke oppskrifter jeg har brukt noen ganger før, så jeg vet at passformen blir bra. Restegarnsprosjekter er greit å veie på kjøkkenvekta, for da vet man sånn høvelig hvor mye garn som går med. Da kan man veie restene og se hva man har mulighet til å strikke, før man i det hele tatt begynner å planlegge.

Den klassiske nøstebarnlua som er strikket i rettstrikk med strategiske økninger og fellinger, er helt topp til babyull-rester. Perfekt passform. Lett å strikke er den også, og enda lettere blir den hvis man ikke tar økningene "innenfor to kantmasker", som det heter i oppskrifta, men øker og feller i første og siste maske. Fell ved å strikke to rett sammen, øk ved å strikke i både fremre og bakre maskeledd. I et rettstrikket arbeid, blir dette veldig fint - og veldig enkelt.

Her er min siste nøstebarn-lue. Litt blåsjattert garn og litt mere hvitt. Vekten er 27 gram!


Og her er nøstebarnsokker i størrelse 6-12 mnd.


Garnet er ekte nøstebarn-garn av en eller annen sort, en rest som er hjemmefarget med kool-aid i mikrobølgeovnen.Vekten er 38 gram.


Vil du bli med i min Give Away? Klikk her!

5 kommentarer:

 1. Jeg er veldig glad i restegarnet mitt faktisk, og planlegger et penere sted for dem! :)
  Sparer opp og det er jo fint med heklede kanter osv.. Eller hittil har det bare blitt med tanken mest.. men en dag!
  Nettopp strikket den nøstebarnluen.. synes oppskriften var noe herk.. gullfiskhukommelse førte til at jeg ikke klarte å holde tellingen mens jeg skrev opp hvor jeg var.. :P Men den ble da ferdig.. nettopp laget ferdig øreklaffer til den andre nøstebarn luen i rettstrikk, den virker kjappere :)

  SvarSlett
 2. Har en del restegarn som må brukes opp her også, tenke dukkeklær til julegave kanskje!
  Fine ting du har laget :)
  Ha en god natt, klem.

  SvarSlett
 3. Kjempesøte små labber :)) Har ikke vært så flink til å bruke kjøkkenvekta jeg, men ser nok at jeg bør vurdere det ;))

  SvarSlett
 4. Takk for tipset:)
  Det var en god ide du hadde og jeg vil seriøst vurdere å strikke noen små babyplagg av garnet mitt. Jeg har også vurdert å lage dukketøy av det.
  Kool-aid høres spennende ut, men hvor får en tak i det?

  SvarSlett
 5. Søt lue og sokker - perfekte restegarnprosjekter:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails