søndag 30. oktober 2011

Happy Halloween!

 Nå er vi midt i feiringa av Halloween her i huset. Dagen i går var den store party-dagen, i dag er restespise-dagen, og i morgen er det selveste Kvelden. Barna våre gleder seg til å gå rundt til husene og vise seg fram og få godteri. Ja, selv minstemann er blitt involvert i dette og springer rundt som en heks og roper "Knask eller Knep!" mens jentene står og ler! Det er selvfølgelig de som har lært han opp!

Jeg var i utgangspunktet ikke så veldig for denne amerikanske skikken med Halloween. Jeg synes det ble mye djevler og makabre kostymer, og sånt liker jeg ikke. Men nå har det makabre som var for noen år siden, roet seg ned litt, og nå er det mest bare moro å se i brosjyrer og i butikker. Kan hende jeg bare ser det jeg vil se, og at det slett ikke stemmer med virkeligheten, men det er i alle fall den oppfatninga jeg har...

Vi fant for noen år siden ut at det ikke er så lett å holde ungene unna Halloween, men vi har gjort våre egne tilpasninger slik at det passer oss. Så blir alle - både store og små-fornøyde.
Når det gjelder at ungene skal gå på døra og spørre etter godteri uten å gjøre noe som helst igjen...Nei, kjenner at jeg ikke helt kjøper den sånn helt uten videre...  Da liker jeg bedre den gode gamle julebukk-skikken hvor man kler seg ut, smiler og er glad og synger julesanger til folk. Men så er det det da - at dagens barn ikke ser ut til å ha noe til overs for julebukkene, selv mine egne barn ser bare spørrende på meg når jeg forteller om min barndoms julebukk-.tradisjoner. 

Så da har vi kommet fram til et kompromiss, barna og jeg. De får gå Halloween på dørene, men de skal
1) være blide og høflige
2) takke pent om de får noe og helst gi fra seg noe som takk. I fjor og i år har de laget kjøleskapsmagneter til utdeling -små perlebilder som vi har festet magneter på baksiden på. Alle får dette, enten de gir godteri eller ikke.
Og så regel nr
3) -ikke noe knep eller fanteri!


 Vi har altså funnet vår egen måte og delta i Halloween-skikken på - og nå koser vi oss alle sammen både i forberedelsene og i feiringen!

Gresskaret på bildet er knusbart og kjøpt på Nille for den nette sum av 119 kr. Vi fikk ikke tak i ekte gresskar til en akseptabel pris i år, så det ble løsningen. Den er nu egentlig ganske søt, også har vi den flere år fremover. Spøkelsene under er spiselige og laget av eggehvite og sukker som er pisket stivt. Er det ikke pikekyss det egentlig heter?  Edderkoppkaken er en vanlig rund sjokoladekake som er pyntet av fri fantasi med godteri i løs vekt!

Happy Halloween!

3 kommentarer:

 1. For noen lure haloween-regler!! Jeg er heller ikke så fan av å gå på dørene for å få godteri uten å gi noe tilbake, så den dagen jeg selv får barn kommer jeg sikkert til å gjøre noe lignende som deg :)

  Haha, jeg husker da jeg gikk på barneskolen og en far i klassen krevde at vi skulle synge for han dersom vi ville ha godteri :P Vi så nok ganske rådville ut alle sammen, men det ble både sang og godteri tilslutt :)

  SvarSlett
 2. Hei høpp!!

  Så flott du har stelt!!Flotte jente hekser også...Mannen min skal gå med Thord i kveld..det er hans første runde med bøtta si,og han gleder seg stort..Bøtta med godteri til barna står klar i gangen her,og fakler skal tennes:)

  Kos dere og ha en fin feiring;)

  Ha en fin ny uke:)

  Klem Linda:)

  SvarSlett
 3. Samme regler her i huset! Vi syntes det tok helt av for noen år siden her i Norge, særlig fordi nordmenn ikkje skjønte at LYS må være tent ute for at man kan ringe på, og at "Trick or treat" betyr at man skal underholde(som julebukken)og så får man gotteri. Nåde den av våre som ikkje er høflige!! Elsket julebukk som liten, folk var matlei og vi fikk mye godt!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails