lørdag 2. juli 2016

Grove rundstykker med gulrot


Kanskje ikke så veldig fine, men veldig saftige, gode og sunne. De inneholder heller ikke melk. De er laga "på slump", men for en gangs skyld skrev jeg ned oppskriften - og det var jammen bra når de ble såååå vellykkede. :-)

4,5 dl hvetemel
1,5 dl knust linfrø
1,5 dl havregryn små
1,5 dl kruskakli
50 g tørrgjør
1 grovrevet gulrot
1 dæsj rapsolje
Ca 4 dl lunka vann

Bland sammen alt det tørre. Tilsett olje og vann. Det blir ganske løs deig, slik at det blir lett å blande sammen godt for hånd. Tilsett deretter hvetemel til passe fast, men fremdeles ganske løs deig (hvis du skjønner...). Forhev minst en halv time.
Trill ut 16 rundstykker. Det blir akkurat ett brett. La etterheve en halv time. Stekes midt  ovnen, 225 grader, ca 14 min. Følg med på rundstykkene - alle ovner steker forskjellige. 

Vel bekomme! 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails