søndag 3. juli 2016

Krutonger av tørt brød

I dag har vi laget krutonger til suppe av et kjøpebrød som ikke ble spist. Vi har høner og kaniner og marsvin og hunder og katt som egentlig tar seg av spising av rester, men nå ble det så mye brød at for  slippe å kaste, måtte jeg finne på noe annet. Og jammen ble det vellykket! Så derfor følger oppskriften her: 




Et halvt kneippbrød deles opp i terninger. Det blir smulete og ikke så fine terninger, men det gjør ingenting. :-)

Rapsolje (jeg brukte en ekstra fin rapsolje med nøttesmak)
Salt etter smak og behag (jeg brukte fingersalt, som er litt grov, et par teskjeer)
Persille hakket (jeg bruker frossen, finhakket) 
2 fedd hvitløk (moses i hvitløkspresse)


Lag oljeblandingen i en bakebolle og hell brødbitene oppi. Vend sammen med en slikkepott til olja er jevnt fordelt. Fordel det i ei langpanne. Stekes på 200 grader, midt i ovnen, i ca 10 min. Vend på brødbitene underveis. 

Voila! Ferdig! :-)







1 kommentar:

  1. Her var det mye fin inspirasjon og de krutongene skal jeg jammen prøve meg på.
    https://poterogpels.wordpress.com/

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails