tirsdag 15. februar 2011

Fot- og håndavtrykk

Hos oss har vi laget hånd- og fotavtrykk i det siste - både av (små)folk og dyr!

Jeg lagde slike av jentenes hender for omtrent 9 år siden og den holder enda kjempefint. Jeg hadde lyst til å lage av Lillegutt. Kjøpte en sånn ferdigpakke for avtrykk til 150 kroner. Det var IKKE smart! Man skulle holde hendene ned i massen i tre -3- minutter, noe som ville nærmet seg barnemishandling av en liten gutt i sin mest aktive alder! En storesøster fikk derfor prøve seg på den kjøpte versjonen, men selv om hun er 10 fikk hun ikke noe godt avtrykk i den klissete, klebrige massen og jeg bare ga opp å prøve å lage gipsavstøpning av det.

En erfaring rikere fikk jeg leita frem fremgangsmåten på de avtrykkene vi gjorde for 9 år siden. Og det var jo slett ikke vanskelig! Første avtrykk gjorde vi i linoljekitt og gipsen helte jeg over dette.

Etter tørking pusset jeg kantene litt og sprayet med gull. Sikkert mange av dere som nå rister på hodet og lurer på hvorfor jeg absolutt skulle ha gull... Og ja, det er kanskje litt harry, men det var det eneste jeg hadde hjemme... Og jeg kan jo bare spraye over med en annen farge senere...

Gipsavstøpningen har fått med seg de fine linjene i hendene, og jeg ble kjempefornøyd. Faktisk så fornøyd at jeg måtte ta en avstøpning av hundens pote også!

Flere avstøpninger er det blitt, og nå har jeg gjort det så mange ganger at jeg ikke trenger å tenke så mye, og jeg har tatt bilder av hele prosessen. I et senere innlegg skal jeg vise dere i detalj hvordan lager en sånn gipsavstøpning!

Dere får vente i spenning så lenge! :-)

4 kommentarer:

 1. Nå minnet du meg om noe jeg har glemt ja....jentungen nærmer 9 mnd og jeg skulle gjerne hatt noen avtrykk av henne, ja storebror også såklart.

  Gleder meg til fremgangsmåte,for dette må jeg lære meg ;)

  SvarSlett
 2. Så flott å høre, Komadyret, at du gleder deg til fremgangsmåten! Da vet jeg at noen vil ha glede av det! :-)

  SvarSlett
 3. Gleder meg til og se fremgangsmåten:) Flotte avtrykk som er hyggelig å ha i fremtiden:)

  SvarSlett
 4. Gleder meg til fortsettelsen, for det har jeg lyst til å lære:-)

  Klem Annfrid

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails