søndag 6. februar 2011

Ny lue i farta

Unna vei, her kommer jeg!


Den nye lua holder seg på hodet selv om farta ble stor i akebakken i dag!


Dette er den første av tre planlagte slike luer jeg skal strikke, en til hver av jentene våre. Lua ble veldig fin, og siden den er "posete" bak, så egner den seg helt ypperlig til jenter med hestehale - man putter bare hestehalen inni lua!


Lua tok vel omtrent tre timer å strikke, ikke så gali det, synes jeg. Men nå maser de andre to på at jeg må få ferdige deres - plutselig har de på uforklarlig vis ingen andre luer som er brukanes - de er for store, for små, for kalde eller for varme! Så da må jeg rydde plass til 6 effektive strikketimer til. Hmmmm....

Oppskrifta har jeg fått av en kollega, den er klipt ut av et blad og jeg vet ikke hvilket. Men den heter "Spirallue" og er beregnet på freestyle garn. Lua skal egentlig strikkes på p 4,5, men heldigvis ante det meg at det ville blir for stort, så jeg valgte p 4. Den kan imidlertid fint være enda strammere så neste lue strikker jeg på p 3,75.

Vrangborden på denne har 72 masker, mens "posen" har 108 masker. Lua passet meg helt fint (kanskje litt stor til og med), så jeg stusser litt på Arne og Carlos luer som skal strikkes med freestyle p 4,5 og har 96 masker... Det må da bli veldig stort? Noen som har strikket dem og som vet hvordan de er i størrelsen? Har noe restegarn av freestyle som jeg tenkte å strikke luer av, nemlig... 

5 kommentarer:

 1. Skal det være, så skal det være!
  Luene skal være store og sæggete!

  Jeg husker på 70-tallet da vi hadde bukser med sleng: De ble videre og videre, til slutt sydde vi sjøl inn ekstra vidde nederest på buksene!

  SvarSlett
 2. Den lua minner meg om en jeg strikket fra Drops.
  Og Freestyle, pinne 4,5, 96 masker blir STORT! Sånn type mannestort! Minst!

  SvarSlett
 3. Jeg måtte ha mindre maskeantall på Arne og Carlos sine oppskrifter. Det ble jo størrelse elefant! Fin lue du har strikket:)

  SvarSlett
 4. Hei :-) strikka lignende hue i freestyle, men la opp 80 masker og det er rikelig.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails