onsdag 9. februar 2011

Votter - nytt design fra meg

Votter med nedbrett er jo ikke akkurat noe nytt i strikkeverden, men det er faktisk aller første gang at jeg strikker det selv - så vidt jeg husker.

Vottene var utrolig store før toving og etter å ha strikket første vott, var motivasjonen til den andre heller laber - siden jeg var overbevist om at dette ikke kunne bli bra. Jeg laget derfor en plan B (etter toving klippe av den sikkert alt for lange nedbrettskanten og hekle en pen kant istedet) og tvang meg selv til å strikke neste vott.

For de spesielt interesserte:
Tvangsstrikking foregår ved å ta med seg kun det ene aktuelle strikketøyet til en plass hvor muligheten til strikking er til stede, og hvor man ikke har så mange andre muligheter til å få tida til å gå. Dermed man strikke. Fordi det er artigere enn å gjøre ingenting. Skjønner?
For min del tok jeg strikkinga med på jentenes svømmetrening hvor jeg satt i gangen og ventet halvannen time, denne gang uten deres aktive lillebror. Hadde han vært med, hadde jeg nok ikke hatt tid til å strikke... *smiler*

Vottene ble ferdige under tvang. Så da var det å feste tråder og så inn i maskinen med en gang for jeg var så spent på hvor mye for store disse kom til å bli... Da jeg et par timer etter kunne plukke ut et par votter med perfekt størrelse på nedbrettskanten, ble jeg derfor både overrasket og glad! Jeg slapp å ty til plan B!


Vottene er strikket i fritidsgarn etter hjertens lyst, med mer eller mindre spontane innfall, og uten bruk av annen oppskrift enn de erfaringene jeg sitter med i eget hode.

Det hadde sikkert vært lettere å bruke en ferdig nedskrevet oppskrift, men det hadde ikke vært så spennende! :-)

3 kommentarer:

 1. Igjen et par nydelige votter du har strikket :-)
  Tvangsstrikking er tingen skjønner jeg, `smiler`
  greit når motivasjonen er bortte for å gjøre ferdig ufoer som ligger.
  Ha ei fortsatt fin uke.
  Sissel

  SvarSlett
 2. Må nok ty til tvangsstrikking snart selv...
  Håper mitt kommer like bra ut av det som ditt!

  SvarSlett
 3. Det er nok på grunn av slike uventa resultat at det faktisk er moro med toving :)
  God helg.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails