fredag 20. mai 2011

Skjærgårdsgenseren er endelig ferdig!Skjærgårdsgenseren er strikket etter oppskrift fra Pickles. Enkel og grei med ermer som strikkes som en forlengelse av bolen, rett ut til siden, hvis du skjønner. Jeg fulgte oppskriften og strikkefastheten til str 2 år,  men ermene ble kanskje litt korte. Det gjør imidlertid ikke så mye, for i sommertiden er det greit med litt stutte ermer på genserne, men skulle jeg strikket en ullgenser etter oppskriften, ville jeg forlenga ermene noen cm.

Garnet er italiensk og heter Mondial Cotton Soft, og det er nettopp det det er - soft, mykt og godt. Kan virkelig anbefales! (Linken leder til internettadressen som står på garnlappen.)


Stikk i  strid med hva Pickles anbefalte, så felte jeg av på skuldrene og halsen og sydde.  Jeg prøvde - vel å merke - sammenvevingsmetoden først, siden Pickles skriver så varmt om det:
"...genseren blir veldig mye finere med sammenveving."
"Lær deg sammenvevingsmetoden (...) for sømløs montering og proft resultat"
"...hvis du vil imponere strikkeklubben"....

Med slike ord, følte jeg meg nesten tvunget til å velge sammenveving, kan du skjønne! Og siden jeg ville ha det så "proft" som mulig, så la jeg opp til også å bruke sammenveving på undersida av ermene.
Man har da konkurranseinstinkt! :-)

Det var imidlertid ikke noen lur avgjørelse. Jeg kan forsikre dere om at sammenveving ikke gir det beste resultatet for alle og en hver, i hvert fall ikke for meg! Og det er nok ikke Pickles sin skyld. De har gjort sitt for å hjelpe; blandt annet lagt ut en grundig videosnutt om hvordan det skal gjøres. Jeg nistirret på den i begynnelsen, men kom snart inn i rytmen og kunne frigjøre meg fra skjermen, akkurat som de sa. At det ble noe ujevnt og hullete i begynnelsen, overså jeg og regnet med at det ble finere etterhvert... Men etter å ha vevd sammen begge underermene og begge overermene og skuldrene, måtte jeg motvillig innrømme for meg selv at jeg nok dessverre ikke har talent for sammenveving. (Det gjelder vel forøvrig alt som har med sying å gjøre, men det er en annen sak.)

Så da rakk jeg opp overermene og skuldrene (underermene fikk være som de er, de er ikke så synlige), og så sydde jeg sirlige sting oppover ermene og skuldrene. Jeg skal innrømme at jeg gjorde meg litt ekstra flid, som for å bevise at "jammen kan genseren se proff ut også med sydde skuldersømmer!" Og jeg synes egentlig at den markerte sømmen gjorde seg godt på genseren...

              

Her er et nærbilde av skuldersømmen min. Ble vel ikke så verst det vel? Jeg kan forsikre dere om at sammenvevinga mi ikke tåler et sånt nærbilde!

Ja til sammensying, nei til sammenveving! :-)


Akkurat passe tykk genser å dra over t-skjorta når sola går bak en sky. Akkurat passe tykk genser å pakke ned i tursekken i tilfelle man skulle trenge en ekstra genser på når man kommer opp på toppen. Jeg skulle nesten ønske jeg hadde en slik selv.


 Ei riktig god strikkehelg ønskes til dere alle!


9 kommentarer:

 1. Så flott skjærgårdsgenseren blei!! Som du skriv så er det godt å ha ein lun genser å slenge på seg når det vert kjølig!!

  SvarSlett
 2. Den ble så fin, og du skal jammen ha skryt for å ha prøvd sammenvevingsmetoden. Ikke lett å få det til å bli fint, nei, jeg har også prøvd det.
  God helg. Klem Misemor

  SvarSlett
 3. Kjempeflott genser. God helg til deg:)

  SvarSlett
 4. Så fin den ble! Og det gjorde seg virkelig med de sømkantene på en ellers enkel genser!
  Sammenveving har jeg også testet, og jeg er i samme klubb som deg der :)

  God helg til deg
  Stor klem

  SvarSlett
 5. Kjempeflott gensar! Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 6. Hei Tina!!

  Genseren ble kjempe fin,flink er du!!

  Den kommer nok til å varme godt på kjølige kvelder:)

  Så stor og skjønn han har blitt..Ser han er like glad i is som Thord hihi!!

  Ha en fin helg til dere også:)

  Klem linda:)

  SvarSlett
 7. Flott genser på en herlig krabat!

  SvarSlett
 8. Et lite tips. Jeg er helt novise i strikking, men har brukt sammenstrikkingen som vist hos Drops, og det fungerte veldig fint. Vil tro at man også kan bruke det på denne genseren?
  Link til video:
  http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?id=124&sort=2&thumbnails=on

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails