tirsdag 5. juli 2011

Tova kurv - og sjokoladekakeoppskrift

Vår eldste datter hadde en lang tovet "slange" med seg hjem siste skoledag. Den hadde hun begynt å sy sammen i en sirkel, som bøyde seg til en fin skål-form. Det viste seg at denne egentlig skulle bli et sitteunderlag, og dattera var lite villig til å gjøre den om til ei skål og syntes bare den var mislykka.

Så da sydde jeg resten sammen for henne, og da hun fikk se resultatet, strålte hun og måtte innrømme at den ble fin! Se bare her:Skålen er som sagt laget av en lang "slange" som er fingerhekla på fire fingre, og deretter tovet i maskin. Etterpå sydd sammen i spiral, med en hempe i siste runde, slik at den kan henge på veggen når den ikke er i bruk. Skåla har her fått epler i seg, men den er litt i minste laget til det, og vil nok passe bedre til twist eller lignende.


De av dere som er glade i kaker, fikk nok vann i munnen av å se øverste bildet. Kaken har den samme dattera vår laget - hun er ordentlig dreven på kjøkkenet!


Denne sjokoladekaken har vi bakt utrolig mange ganger. Oppskriften har fulgt meg siden ungdomstiden - jeg er selv ganske veldig glad i å bake! Kaken blir ikke så veldig høy, men den er utrolig god - og lett å få vellykket.

Oppskriften har jeg herved tenkt å dele med dere!


 Sjokoladekake i rund form

3 egg
2 dl sukker
50 g smeltet smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ss kakao
1 ts bakepulver

22 cm form, 175 grader, nederst, ca 40 min.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smøret og ha melken i smøret, slik at væsken blir passe lunken. Sikt i den tørre, hell i væsken og bland forsiktig sammen til alle eventuell klumper er borte.

Etter steking, settes kaken til avkjøling på rist. Sikt melis over kaken før servering. Serveres gjerne med is og hermetisk frukt. Kaken egner seg ypperlig til frysing.


Hvis du vil, kan du ha sjokoladekrem både inni og oppå kaken. Men den blir da mektigere, så jeg dropper det gjerne sånn "til hverdags".

Ops, der røpet jeg visst at vi spiser kake til hverdags... Bare av og til, da... Som i dag for eksempel. Det er jo sommerferie, må vite!

Kos deg i sommerferien, du også! Nå har du oppskriften på ettermiddagskaken for morgendagen!

3 kommentarer:

 1. Ja, den skåla må hun jo bare være fornøyd med!
  Flott tur i Danmark på flotte strender!
  Klem!

  SvarSlett
 2. Kurven ble fin og sjokoladekaken så deilig ut.Ha en flott tur.

  SvarSlett
 3. Den ble kjempefin :-) Takk for oppskrift!

  Ha det fint - klem Siv

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails