onsdag 24. februar 2010

Skikkeli' søttitalls!

Mamma har samlet oppskrifter på hekling og strikking siden søttitallet. Jeg er så heldig at jeg har fått disse permene med utklipp og derfra hentet jeg inspirasjon til denne lua. Den er heklet i Muchmasker og pyntet med en heklet blomst. Garnet er Silja fra Nille  (heter det Senja, nå tro?). valgte brune og beige farger, for det er liksom det jeg forbinder med søttitallet.


Muchmasker er helt nytt for meg. Har ikke sett det før og ikke heklet det før, men det var enkelt og greit når man hadde heklet et par runder. Hvis det er noen som gjerne vil ha oppskrifta på denne, kan dere gi meg et lite vink, så skal jeg skrive den ned her.

....

Jeg fikk et lite vink, så her kommer oppskrifta:

Lue i syttitalls-stil

Garn: Silja/Senja. Lua hekles med dobbelt garn.

Heklenål nr 6.

Muchmaske (forkortes mma): X1 kast, stikk nåla gjennom begge maskebuene, dra opp 1 m ca 1 1/2 cm lang. Gjenta fra X ytterligere tre ganger. (Stikk hele tiden ned i samme m). Dra garnet gjennom m, men la den siste m stå igjen på nåla, kast og dra garnet gjennom de siste 2 m.(Trekk m litt ut, slik at kanten ikke blir for stram.)

Legg opp 5 lm, sett i ring med en lm.
Begynn alle radene med tre lm, og avslutt med 1 kjm i de tre lm.
Hekle 10 st rundt ringen.
1. omg: Hekle 1 mma i hver st, men 2 mma i hver femte st.
2. omg: Hekle mma, men øk ved å hekle 2 mma i annen hver st
3. omg Øk med 5 mma jevnt fordelt
Da er økinga ferdig, og du kan hekle mma-rader nedover til ønsket lengde. Jeg har til sammen 12 rader fra toppen.

Lua kan pyntes med en stor dusk (som var populært på syttitallet!) eller som her, en heklet blomst. Du kan også hekle tungekant eller pikoter langs kanten, hvis du vil.

4 kommentarer:

 1. Stilig lue! Jeg hadde en sånn på slutten av sekstitallet og ville blitt veldig glad om du ville dele oppskrifta :)

  SvarSlett
 2. Da skal jeg legge den ut så fort som mulig! Gleder med til å se flere slike søttitalls-luer (eller er det sekstitalls-luer?)

  SvarSlett
 3. Tusen takk Tina! Jeg skal prøve å lage en i løpet av helga og linker selvsagt til deg. Og ja, min hadde diiiger dusk husker jeg *fnis*

  SvarSlett
 4. Så stilig å ta opp igjen gamle teknikker. Svigermor laget visstnok slike luer for lenge siden. Sikkert god og varm selv om den er luftig

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails