torsdag 15. juli 2010

En pjona - nei hekla! - solkrembag


Jepp, det må man ha! I hvert fall når man har en ettåring som stikker fingrene inn i alle skuffer og skap, og som mer enn gjerne vil finne ut hvordan blant annet solkrem smaker...
Solkrembagen er pjona - hvis det heter pjona når man hekler staver i bakerste ledd, da? I alle fall synes jeg det ble en fin og dekorativ spiral oppover langs hele bagen. Brukte nesten to nøster sandfarga bomullsgarn og heklekrok nr 6. Ingen oppskrift, den ble til mens jeg hekla og jeg bare hekla til den var bred og høy nok til å romme solkremtubene våre... Da hekla jeg en hullrad av staver og luftmasker. Deretter to omganger staver og en omgang enkel blonde for pyntens del.

Solkrembagen er tatt i bruk. Den henger på en krok i gangen. Så nå har vi solkremen lett tilgjengelig når vi skal ut, men likevel utenfor Veslegutts rekkevidde.

PS! Oppdatering: Har nå lært av Heidi at dette er hekling, ikke pjoning, fordi det er staver! Pjoning er når man bare hekler kjedemasker i bakerste eller foreste maskeledd.

9 kommentarer:

 1. Kjempefin veske! Nå ble jeg misunnelig!

  SvarSlett
 2. Så herlig denne var, og ikke minst, praktisk ;)

  Fortsatt god sommer

  SvarSlett
 3. Oi, den kan knallfin ;) Jeg vil også lage meg en slik.........legges i strikke/hekle kø over kommende prosjekter tror jeg ;)

  SvarSlett
 4. Så god idè å lage egen kurv til solkrem! Linker bloggen din i min jeg, så jeg kan kose meg her inne igjen snart:)

  SvarSlett
 5. Så masse hyggelige kommentarer! :-) Takk skal dere ha!

  SvarSlett
 6. Det var en skikkelig god ide:)
  Bag'en er kjempesøt:)

  SvarSlett
 7. Nydelig veske, og ikke minst praktisk. Jeg lager stadig vekk små poser som vi har til forskjellige ting, kjekt å ha. Denne smarte posen din er hekla, fordi du har brukt staver. Pjoning er når man bare hekler kjedemasker i bakerste eller foreste maskeledd.

  SvarSlett
 8. Takk for oppklaringen, Heidi! Da vet jeg det! :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails