lørdag 17. juli 2010

Strikket nåleputeblomst med turbo-oppskrift

Observante lesere vil raskt oppdage at bildet over ikke stemmer helt med overskrifta. Kanskje er du faktisk så skarp at du også kjenner igjen bildet over fra en tidligere post. For det stemmer - 28. juni blogget jeg om min da nye hekla nålepute-blomst. Du kan lese om den her.

En av leserne lurte på det finnes oppskrift på strikket nåleputeblomst også. Det visste jeg ikke - og har enda ikke undersøkt heller, for å være ærlig. Jeg bare fikk en umiddelbar ide om en strikket blomst, og nå har jeg endelig fått satt ideen ut i live. Resultatet kan beskues under.
Min strikkede nåleputeblomst består av -akkurat som den hekla - to deler, dvs to tilnærma sirkler som er sydd sammen. Jeg har brukt samme garnet som på den hekla (Rosendal fra Nille), og p5.
Turbo-oppskrift på nåleputeblomst.
En turbo-oppskrift er en oppskrift som er skrevet ned i turbo-fart. Man må nok tenke litt selv for å tolke den rett, særlig hvis man ikke har strikket så mye før. Hvis du vil lage en liknende nåleputeblomst, gjør du følgende på turbo-vis:

Ta det du har av restegarn og fire strømpepinner som passer til dette.
Legg opp 8 masker fordelt på 3 pinner. Strikk rundt. Øk i hver maske på første omg ved å strikke i fremre og bakre maskeledd. Neste omgang strikker du vanlig rett. Øk så i hver andre maske på tredje omg, en omg rett, øk i hver tredje maske på femte omg, en omg rett osv. Fortsett til du har en passe stor sirkel, strikk en til tilsvarende. Sy sammen sirklene. Ta en bomullstråd, tre den gjennom hullet i midten og fest godt. Snurp så sammen nåleputa på 6 steder slik at den får kronblader. Fest pyntelige knapper i midten - og VIPS så har du en praktisk og dekorativ nålepute!

Lykke til!

7 kommentarer:

 1. Så flink du er!!
  Tusen takk for at du deler oppskriften:)
  De nåleputene er kjempefine:):)

  SvarSlett
 2. Så søt variant! Takk for oppskriften, den skal prøves. Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 3. Søte nåleputer, takk for at du deler oppskriften :)

  SvarSlett
 4. Så søt nålepute. Takker for oppskrift.

  SvarSlett
 5. Så flotte og takk for oppskrift!

  SvarSlett
 6. Så stilig. Takk for du deler oppskriften.

  SvarSlett
 7. stilig nålepute!! kanskje jeg skal prøve meg på en turbo oppskrift:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails