fredag 16. juli 2010

Trylling med grønnsåpe og vann

Grønnsåpe, vann og ull. Det er alt du trenger til en fortryllende ettermiddag med ungene. Her er resultatet av tovinga vår:
                           
Ballene har store, gamle nøster av stygt restegarn inni seg (merk deg tipset til å få vekk restegarn, veldig effektivt!). Ballene er derfor mellom 12 og 15 cm i diameter, og helt ypperlige "kasteballer". (Her passer det seg med en liten advarsel mot å la NOEN kaste ballen inne i stua - enkelte ting kan knuses, for eksempel barnebilder som står på en kommode...Grynt.)

Det må være lov å leke seg også:
Visste du at det går an å lage store, flotte grønnsåpebobler ved hjelp av hendene? Joda, det fant ungene mine ut:
En ball blir til:

                            
Den så ganske håpløst underveis, med rynker og fuger og løse lapper over det hele. Men så - ganske plutselig - begynte den å bli fastere i fisken og forme seg mer til en rund ball. Vi tova ballene til de var passe runde og faste, og så "juksa" vi litt og putta dem i vaskemaskinen. Da ble de helt runde og fine.

Vi brukte vanlig karda ull til disse ballene. Det får du kjøpt på Hillesvåg Ullvarefabrikk. Hjertet på den røde ballen, er imidlertid en liten dott merinoull. Vi nålefilta et hjerte av merinoulla (litt løst) og la det på ulla før vi begynte tovinga. Brukte filtenåla til å feste hjertet litt i ulla.

5 kommentarer:

 1. Å, dette er en flott aktivitet for voksne og barn i lag!

  SvarSlett
 2. Flotte baller! Jeg har en sønn som sjonglerer, og vi laga derfor slike baller som bordkort da han ble konfirmert i fjor. En morsom aktivitet for hele familien!

  SvarSlett
 3. De ble kjempefine! Og så gøy for barna og praktisk for deg! =P

  SvarSlett
 4. Så flotte baller, og hyggelig at barna er med:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails