onsdag 25. august 2010

Bake kake søte

Vår førstefødte er blitt så stor at hun har begynt med skolekjøkken i år. Dette har hun gledet seg stort til. Og jeg fikk det ærefulle oppdrag å lage forkle for anledningen. Det kan man jo ikke si nei til! :-)
Etter litt tankevirksomhet og att og fram, så kom jeg fram til noen kriterier som dette forkle måtte ha:

1. Enkelt. Jeg er (fremdeles) ikke noe sy-fantom, dessverre, og må nok bare innse mine begrensninger. Dermed er skråband og fine, avrundete kanter utelukket.
2. Jeg hadde nettopp kjøpt en bok om applikasjon, og ville gjerne prøve meg på det. Jeg ante ikke hva jeg trengte til applikasjon, men hadde fått med meg at det var lurt å ha noe vlise-greier. Så jeg kjøpte inn både vliselin, vlisefix og volum-vliselin slik at jeg ikke skulle mangle noe når den store sy-kvelden kom.
3. Resultatet måtte bli såpass fint at dattera kunne bruke det med verdighet - og at det ikke avslørte mine manglende sy-kunnskaper...

Jeg endte med å bruke et nyinnkjøpt glasshåndkle som utgangspunkt, da sparte jeg meg for en del sømmer. Dattera valgte ut et stoff fra lageret, og det måtte bli til applikasjonen. Det var tok noen kveldstimer, det gjør vel gjerne det når en uøvet skal sy uten noe som helst slags mønster. Men jeg er stolt av resultatet!
Kun rette sømmer, ikke noe avrunding. På applikasjonen brukte jeg vlisefix (heter det det, tro?) med lim på begge sider, og sydde deretter rundt for hånd med rød bomullstråd.
                          

                           

                           

8 kommentarer:

 1. Så fint det ble. Hvis du har manglende sykunnskaper så vet jeg ikke hva jeg skal karakterisere meg selv som :p Jeg synes du er kjempe flink jeg :)

  SvarSlett
 2. For et fantastisk søtt forkle:)

  SvarSlett
 3. Så fint det ble - det der kan hun absolutt bruke med verdighet ja :-) Kjempelurt å bruke et kjøkkenhåndkle for å "spare" sømmer :-D

  Ha en fin dag og klem fra Siv

  SvarSlett
 4. Kjempeflott!! Ho vert nok stolt når ho skal bruke det på skulen.

  SvarSlett
 5. Kjempefin! Du burde ta en titt på denne siden: http://psimadethis.com/

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails