lørdag 2. oktober 2010

Hundeband

Hunden vår, Cindy, har fått seg nytt band. Det er tvilling 2 som har fingerstrikket, så sydde jeg på en karabinkrok og tova det.


Cindy er så fornøyd og poserer velvillig med det nye bandet sitt. Men lille Cindy blir utrolig stor og sterk når hun ser en katt eller får teften av mat eller vilt, og jeg vet ikke hvor mye dette bandet tåler, så vi går ikke tur i trafikken med det.


Bandet er altså fingerstrikket i tykt tovagarn fra Viking, karabinkroken er festet godt på før toving. Før toving har vi også brettet ned litt av øverste del og sydd det fast slik at det ble håndtak. Når vi så tova det  i maskinen (60 grader med en dongeribukse), så gjorde tovinga slik at både håndtaket og karabinkroken satt veldig godt.


For deg som har en litt mindre og ikke så sterk hund som oss, så er dette sikkert et helt perfekt hverdagsbånd. Man kan jo variere ved å hekle i fastmasker, så får man et flatt bånd. Og hvis man ikke vil tove, så kan man hekle båndet i bomullsgarn, fastmasker fram og tilbake til ønsket lengde og bredde. Tenk så mange fine striper man kan få!

Nei, nå bobler det over av ideer her på en lørdags formiddag! Jeg kan jo ikke sette alt ut i livet selv, får håpe noen av dere andre hundeeiere ble inspirert nå! Hvis noen lurer på hvordan man fingerstrikker, så fant jeg en god video her (youtube).

Ha en kreativ helg!

7 kommentarer:

 1. Stilig med hjemmelaget bånd ;)

  SvarSlett
 2. Super idé! Dette skal jeg tipse ungene om, så kanskje hundefetteren deres får seg et bånd eller to til jul!

  SvarSlett
 3. Det var tøft da , fint julegavetips til alle hundeeiere :0)

  SvarSlett
 4. Dette var et fint fingerheklet bånd:)

  SvarSlett
 5. Eg blei inspirert!! :o)

  Me har ein liten Tibetansk Spaniel, så det burde funke bra for oss, tihi :o)

  Takk for tipset!

  SvarSlett
 6. Kjempe fint,du får skrive om hvordan det funket når hunden møter pus:)Ha en fin søndag i regnværet.Klem Linda:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails