tirsdag 12. oktober 2010

Spøk og alvor

De er ikke så skummel, disse spøkelsene våre, når man ser dem i dagslys. Ja, for de viser seg fram om dagen også, litt ulikt andre spøkelser der kanskje. Her henger de og slenger i vinduet, småprater litt med hverandre, fniser innimellom og nyter utsikten attpå. De ser ut til å være veldig fornøyde med tilværelsen.

De ser i det hele tatt veldig fredfulle ut og slett ikke fornærmet over at de er laget av gips, og ikke av gjenglemte sjeler som andre spøkelser.


Har du lyst til å lage dine egne spøkelser til halloween? Det er fort gjort, og veldig enkelt. Inspirasjonen til disse fant jeg her, men vi har gjort det litt annerledes selv.

Til våre spøkelser trenger du:
Gipsbandasjer (en rull ble tre spøkelser hos oss), vann i en isboks eller noe lignende, engangshansker, vannballonger, litt høye glass, svart filt til øyne, litt lim, nål og fiskesene til oppheng.
Strengt tatt trenger du vel ikke engangshansker, men det er i hvert fall kjekt å ha!

Så gjør du slik:
Dekk til bordet og regn med at det kan bli litt søl. Ta på deg engangshansker. Blås opp ballongen (oops, glemte å nevne at det er veldig kjekt med ei ballongpumpe også!) og sett den på glasset. Riv av gipsbandasje som er så lang at den rekker over glass og ballong. Riv den opp litt i de korte endene. Dypp bandasjen i vann og dander den over ballongen og glasset.
Gjenta prosessen til du har laget et lite spøkelse. La deretter spøkelset stå og hvile seg litt. Etter ca fem minutter er det såpass tørt at det lar seg lirke av ballongen. Da kan du sette snor i det og henge det opp til tørk. Lim på filt til øyne slik at spøkelset kan se seg rundt.

Lag deretter mange venner til spøkelset - de trives best i flokk! Lykke til!

13 kommentarer:

 1. Disse spøkelsene var jo bare råtøffe!!

  SvarSlett
 2. knall kule er det uansett dag eller natt.. moro å gjøre disse. har nesten lyst å ta gutta med på noe moro..

  SvarSlett
 3. De var ganske stilige ja.
  Lurer på om vi kanskje skal prøve oss på noe sånt en dag.

  SvarSlett
 4. Oj. Her var det myyyye fint! Elsker spøkelsene deres! Slenger meg med som følger av bloggen din og gleder meg til å besøke deg snart igjen.
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
 5. så atrig!! det ble skikkelig kule!!

  SvarSlett
 6. Så kule de var! Og takk for oppskrift :)

  SvarSlett
 7. Hei.Er ikke så glad i spøkelser med de dær var nå kjempe fine.Tusen takk for oppskriften.Ønsker deg en riktig fin Torsdag.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 8. Så stilige de var.
  Ønsker deg en nydelig helg :O)

  SvarSlett
 9. Vanvittig morsomt! Har også brukt gipsbandasjer til forskjellige ting på jobb - har kunst & håndverk som fag, ser du. Jeg strikker på maskin og får da slike pappkoner i rest. De har jeg brukt i mange sammenhenger, også med gips. Det har blitt engler, nisser, juletrær ... masse rart! Trenger du slike pappgreier, så si fra! Har mange på lager! Hilsen Synnøve

  SvarSlett
 10. Kjempelurt, Synnøve! Det må vi prøve! Ut og kjøpe mer gips nå! :-)

  SvarSlett
 11. Så kjempesmart - det så jo veldig lettvint ut!:o) Må prøves! Lurer på hvor man kjøper gipsbandasje...

  SvarSlett
 12. Supert!!!! Dette skal i allefall testes neste halloween!!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails