onsdag 20. oktober 2010

Stjernehals -oppdatert

En stjernehals er strikket på bestilling og levert.


 Brukte dobbel alpakka og fulgte ellers denne oppskriften.


Oppdatering: Denne stjernehalsen ble størrelse 2-3 år, men den vil utvide seg noe i bruk, så jeg regner med at den vil passe i mange år! Det du skal passe på når du strikker denne, er å legge opp på ganske mye tykkere pinner enn vrangborden ellers blir strikket i, slik at den elastikken ikke stopper med oppleggsmaskene. Jeg tror jeg la opp på p 4,5 her.

Noen har spurt etter den opprinnelige oppskriften på stjernehals, og den ligger i den gamle bloggen min. Så kan dere sammenligne selv og gjøre et personlig valg. Den opprinnelige oppskriften fant jeg i et gammelt ukeblad, så dette er ikke min egen ide. Æres den som æres bør!

Bakgrunnen for at jeg laget en ny oppskrift, var at jeg opplevde at den opprinnelige stjernehalsen etter litt bruk mistet elastisiteten i halsen og ikke var så tettsittende lenger. Dessuten fikk den en tendens til å krølle seg opp i stjernespissene selv om den var aldri så mye blokket. Nå har jeg brukt halsen etter den nye oppskriften endel, og den har ikke vist de samme problemene. Oppskriften kan du forminske eller forstørre med å trekke fra eller legge til 8 masker.

Morsomt at så mange liker denne stjernehalsen! I tillegg til at den er fin, så kan jeg fortelle at den ble utrolig deilig i alpakkagarn! Takk for alle fine kommentarer.

14 kommentarer:

 1. Så flott den var:) Kan nok tenke meg det er ei fornøyd jente som skulle ha den:)

  SvarSlett
 2. Denne oppskriften har jeg jo helt glemt, tusen takk for at du minte meg på denne igjen :D Har planer om å strikke en hals til mitt eldste fadderbarn og denne er perfekt :D Takk for at du linker oppskriften. Veldig søt hals forresten :D

  SvarSlett
 3. Stilig! Hals er jo dessuten så smart - husker jeg brukte det masse da jeg var lita :-)

  SvarSlett
 4. Hei hei!! Denne var jo bare super fin!! Håper det er greit at jeg prøver meg på den.... og linker til deg når den er ferdig;o)

  Tror den blir perfekt til vesla...

  Klem

  SvarSlett
 5. Denne var jo kjempefin! Spørs om det ikke blir noen sånne i julegaver :)

  SvarSlett
 6. Denne var skikkelig fin! Ser ut som veldig bra passform og.

  SvarSlett
 7. Heisann... Var bare en liten kvelds/nattur i Blogglandia - og så dumpa jeg innom deg. Det var jammen bra - for du har en herlig blogg- jeg elsker å strikke ( innen familien er jeg kjent som "hu som strikka før hu lærte å gå" )hehe...men det er sant at jeg var tidlig ute!
  Jeg har akkurat lagt meg til som følger - og når jeg er tilbake på bloggen min så skal jeg legge deg til i bloggrollen min - her må jeg jo følge med:))
  Bloggen min er bare en drøy mnd. gammel og der har det blitt skrevet om mye rart, men ikke det som var meningen, nemlig: gladhistorier og håndarbeide og ikke minst mitt trollprosjekt.
  Hvis du tar en tur innom har jeg akkurat nå i gang "gibort" nr.2 - en stooor en.

  Høstklem fra Grobu-Mimmi :)))

  SvarSlett
 8. Så flott den var. Hærlig prinsessefarge.
  :) Susanne

  SvarSlett
 9. Slik en nydelig stjernehals! Enhver prinsesses drøm ;)

  Takk for koselig hilsen på bloggen min, ønsker deg en superduper mandag =)

  SvarSlett
 10. Har strikket et par av denne halsen og den er kjempefin!! Får masse skryt av de jeg har laget. Jeg lurte på om du ville legge den ut på ravelry, er så fint å kunne linke til rett oppskrift og enkelt å finne den igjen neste gang :-)

  SvarSlett
 11. Hei!
  For en rålekker hals!! :D Har et lite spørsmål om denne; hvilket alpakka-garn brukte du?? Ser det finnes mange forskjellige typer og jeg er litt nybegynner ;)
  Og hvor mange nøster brukte du til denne og til den grønne du har bilde av sammen med oppskriften?
  Gleder meg til å strikke denne, den var skikkelig fin!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails