I helgene baker vi gjerne grove scones, det er raskt og greit å kna sammen. Oppskriften på scones'en vår kan dere få en annen gang, for i dag tenkte jeg å dele mammas gode og lettvinte pannebrød med dere. Pannebrød tar litt lengre tid enn scones i og med at det skal heves, men det er mer holdbart. Hvis du baker dette på lørdagsmorgen, har du fersk og godt brød hele helga. Brødet kan også fryses og evt tines opp i steikovn.
Langpannebrød med frø
2 ts salt
2 ts sukker
50 g gjær
1/2 dl linfrø
1/2 dl solsikkefrø
5 dl fint rugmel (eller fint sammalt mel)
ca 8 dl hvetemel
5 dl lunka vann
2 ss olje
Bland sammen alt det tørre, lag en grop og hell oppi det våte. Elt sammen og klapp ut deigen i ei stor langpanne. Strø sesamfrø over og skjær opp i passe store ruter. La deigen etterheve ca 20 min. Forheving er ikke nødvendig, men hvis du har tid, er det lurt for at resultatet skal bli ekstra godt og luftig!
Stekes på 225 gr i ca 20 min.
God frokost! :-)
Å dette såg godt ut,skal jammen prøves en dag!!Holder du på med sjarmtrollparty fortsatt og fikk du tlf om party her om dagen?Ha en fortsatt fin helg!!klem Linda:)
SvarSlettMmm, det hørtes deilig ut. Skal det ikke forheve?
SvarSlettMmmm...
SvarSlettDet dufter helt hit!
Med tilbehør som hjemmelaget syltetøy og en god kopp te...
Mmm...takk for oppskrift
SvarSlett