onsdag 10. november 2010

Kjenner du Lille Larven Aldrimett?

Hvis du har småbarn så kjenner du sikkert Lille Larven Aldrimett. Hvis du ikke gjør det, så skynd deg og bli kjent med han!

Den Lille Larven Aldrimett er en superbra barnebok. Boka er visstnok blitt populær over hele verden siden den kom ut i 1969, og kan nok kalles en riktig klassiker.

Eric Carle heter skaperen av den lille sjarmerende larven som spiser seg gjennom boka. Det blir ordentlige hull i bladene, bløtkaka, pølsa, appelsinene, tomatene og andre ting fristende godbiter. Ungene kan titte gjennom, kjenne på eller stikke fingeren inn i hullene og har dermed glede i den helt fra de er bittesmå. Helt genialt!

Lille Larven Aldrimett er et begrep her i huset. Og ble inspirasjonskilde for disse to kameratene:
Kameratene har selvsagt fått hvert sitt blad å hvile på - og spise litt på. Bladene er strikket, tovet og nålefiltet, og fremstår som de reneste lekkebiskene for de to strikkede larvene med heklede øyne. Følehornene måtte tilføres litt lim for å bli stive nok til å stå rett opp - som følehorn skal.

Larvene er laget etter "ta det du har og la veien bli til mens du går"-metoden. Funker som bare det, den metoden der - og kan anbefales på det varmeste!

Hvis du ikke har lest boka om Den Lille Larven Aldrimett, bør du ta deg en tur på biblioteket i dag. Ha en litterær dag!

5 kommentarer:

 1. Så utrolig stilig. Har lest den boka et par ganger, ja. Så fine larver og blad. Utrolig kreativt

  SvarSlett
 2. Boka er herlig - og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg måtte lese den da jentene var små :-) For noen herlige larver du har laga :-D

  SvarSlett
 3. Kjenner godt til denne lille larven, ja. Og du har laget noen herlige eksemplarer av den :-)
  Kan også anbefale andre barnebøker av Eric Carle, de har fantastiske bilder alle sammen..

  SvarSlett
 4. Stilig. Kjenner denne boka, ja!

  SvarSlett
 5. Eg hugsar godt denne boka. Og larvane dine var kule. Elles må eg seie du lagar mykje flott, og eg trur jammen eg kjem til å setja 'kjærastevottane' høgt på ynskjelista mi ;o)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails